View Single Post
Vechi 19.01.2012, 11:10:11
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Nu i-a marginalizat nimeni. Cine e de vina ca abandoneaza scoala in clasa a sasea, (vorbesc din experienta mea, am avut colegi care stateau in scoala doar atat), nu sunt de vina copiii, ci parintii care nu considera scoala importanta.

Cine e de vina ca nu continua scoala pentru a merge in facultati unde au locuri gratis pt ca sunt tigani, daca si asta e discriminare ce sa mai zic?

Putem acuza angajatorii ca nu ii angajeaza pentru ca avand experiente neplacute cu ei, prefera sa evite viitoarele furturi?

La bursa locurilor de munca se ofera joburi pentru tigani, daca si asta e discriminare....

Se marginalizeaza singuri (unii dintr ei) prin comportamentul lor.

Nu trebuie sa generalizam, desigur, sunt si tigani onesti si muncitori.
Da tiganii renunta la scoala in clasa a 6-a. Da tiganii sunt mereu ultimii din clasa. Da eu daca as fi angajator nu as angaja un tigan pentru ca nu le place sa munceasca, pentru ca sunt hoti. Intrebarea era alta de ce sunt asa? Nu e vina societatii?
L-a invatat cineva pe tiganul ca e important sa te duci la scoala? Pe parinte nu pe copil. I-a oferit cineva o sansa de a se integra in societate? S-au facut programe concrete in care sa se faca ceva si nu proiecte pe hartie? Asa e usor sa spui ca tiganii sunt intr-un fel. Si sunt. Dar sunt asa pentru ca desi exista o alternativa acesta nu este usoara si nimeni nu s-a straduit sa le prezinte avantajele si cum se procedeaza pentru a urma o alta cale.