Citat:
În prealabil postat de Lucian008
Nu sunt eu aparatorul tiganilor, dar de ce au ajuns tiganii din Romania infractori in strainatate? Nu o fi pentru ca societatea noastra i-a marginalizat si i-a impins spre asa ceva? Nu oare societatea nu le-a pernis accesul la educatie, iar cand acesta era permis nu a facut nimic pentru a ii determina sa se "civilizeze"? Daca veti raspunde ca nu e asa atunci o dam in rasism si in aspecte cum ar fi ca este o caracteristica "imprimata" in genele lor. Ceea ce duce la predetinare si la alte lucruri care nu au legatura cu invatatura noastra de credinta.
|
Nu i-a marginalizat nimeni. Cine e de vina ca abandoneaza scoala in clasa a sasea, (vorbesc din experienta mea, am avut colegi care stateau in scoala doar atat), nu sunt de vina copiii, ci parintii care nu considera scoala importanta.
Cine e de vina ca nu continua scoala pentru a merge in facultati unde au locuri gratis pt ca sunt tigani, daca si asta e discriminare ce sa mai zic?
Putem acuza angajatorii ca nu ii angajeaza pentru ca avand experiente neplacute cu ei, prefera sa evite viitoarele furturi?
La bursa locurilor de munca se ofera joburi pentru tigani, daca si asta e discriminare....
Se marginalizeaza singuri (unii dintr ei) prin comportamentul lor.
Nu trebuie sa generalizam, desigur, sunt si tigani onesti si muncitori.