View Single Post
Vechi 22.01.2012, 22:47:12
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Una din cele mai infricosatoare amintiri ale mele pe care le-am avut in Biserica a fost intr-o seara, la slujba sfantului Maslu.Mai exact, la dezlegarile care se faceau dupa.
Era o femeie, demonizata, care racnea infricosator. si atuncea cand urla vocea i se schimba, devenea groaznica si infricosatoare. Privirea ii devenea ca un bici de foc, si se uita cu ura la slujitori, racnind la ei.
Si iata ce racnea"am sa te ingenunchez, ortodoxule!""nu va suport ortodocsilor! Cu slujbele voastr lungi! nu va suport! pe catolici i-am aranjat! o sa va aranjez si pe voi! o sa va arat eu!"

Mi se facuse parul maciuca. Diavolu a zis un adevar strasnic. Si imi aduc aminte de el, de fiecare data cand vad ca se ciunteste Sfanta liturghie: azi scoatem ectenia celor chemati, maine ectenia celor adormiti, nu mai citim psalmii, cantam doar slava..si acum.Si altele!

raspunsul cred ca e simplu: comoditatea nostra determina conducatorii Bisericii sa ciunteasca Sfanta Liturghie. ca..deh, sa nu ne plictisim
Probabil știți și dumneavoastră că diavolul este tatăl minciunii ?

Pe de altă parte, vorbim despre două lucruri diferite: una este ca preotul să ciuntească din Liturghie, că așa vrea mușchii lui și se grăbește la masă (și, din punctul acesta de vedere, vă promit că eu încă nu am văzut preot romano catolic care să-și îngăduie să taie ceva din Liturghie) și alta este ca Biserica adunată în Conciliu să stabilească că se va folosi un Liturghier nou.

Încă o dată: Și Sf. Ioan Hrisostomul a scurtat Liturghia.
Reply With Quote