![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Una din cele mai infricosatoare amintiri ale mele pe care le-am avut in Biserica a fost intr-o seara, la slujba sfantului Maslu.Mai exact, la dezlegarile care se faceau dupa.
Era o femeie, demonizata, care racnea infricosator. si atuncea cand urla vocea i se schimba, devenea groaznica si infricosatoare. Privirea ii devenea ca un bici de foc, si se uita cu ura la slujitori, racnind la ei. Si iata ce racnea"am sa te ingenunchez, ortodoxule!""nu va suport ortodocsilor! Cu slujbele voastr lungi! nu va suport! pe catolici i-am aranjat! o sa va aranjez si pe voi! o sa va arat eu!" Mi se facuse parul maciuca. Diavolu a zis un adevar strasnic. Si imi aduc aminte de el, de fiecare data cand vad ca se ciunteste Sfanta liturghie: azi scoatem ectenia celor chemati, maine ectenia celor adormiti, nu mai citim psalmii, cantam doar slava..si acum.Si altele! raspunsul cred ca e simplu: comoditatea nostra determina conducatorii Bisericii sa ciunteasca Sfanta Liturghie. ca..deh, sa nu ne plictisim ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, vorbim despre două lucruri diferite: una este ca preotul să ciuntească din Liturghie, că așa vrea mușchii lui și se grăbește la masă (și, din punctul acesta de vedere, vă promit că eu încă nu am văzut preot romano catolic care să-și îngăduie să taie ceva din Liturghie) și alta este ca Biserica adunată în Conciliu să stabilească că se va folosi un Liturghier nou. Încă o dată: Și Sf. Ioan Hrisostomul a scurtat Liturghia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() E un adevar ca in psalmi se descriu instrumente muzicale si ca probabil evreii foloseau instrumente muzicale.Dar e si mai adevarat ca in B.O. nu e nevoie de instrumente muzicale. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar nici n-am spus că în BO ar fi nevoie....
|
|
|||
|
|||
![]()
pai nu ma certam cu tine, asta era un raspuns la intrebarea de ce nu se folosesc instrumente muzicale in biserica. Pentru ca noi cantam atat de bine ca nu avem nevoie de acompaniament.
![]() Sincer stie cineva cat dura inainte Sf Liturghie ? Am vazut mai demult un documentar despre muntele Athos si acolo se vorbea despre o liturghie de 8 ore. Dar cat oare dura Liturghia lui Iacov ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stai asa ca acolo e ceva special...e vorba de 8 ore zilnic si asta e doar inceputul zilei.
![]() Last edited by iuliu46; 22.01.2012 at 23:33:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ochiul uman nu poate vedea celulele in chip natural. Dar o poate face prin lentila unui microscop. Nu poti ara pamantul cu mana goala, dar il poti ara cu mai mare usurinta folosind o lopata sau un plug. Nu de instrumente muzicale are nevoie crestinul pentru a-L slavi si a-L cunoaste pe Dumnezeu, ci de harul Sau care sa-l prefaca in "instrument duhovnicesc". In acest sens, intalnim in imnografie, Sfinti Parinti numiti in cantarile bisericii "alautele Duhului". Last edited by Marius22; 23.01.2012 at 12:19:53. |
|
||||
|
||||
![]()
De data asta chiar va dau dreptate. Diavolul e tatal minciunii. I-a mintit pe catolici ca nu dauneaza sa scurteze Liturghia.
|
||||
|
||||
![]()
De fapt, de unde vine acest mit ortodox, care văd că v-a înșelat și pe dv, potrivit căruia catolicii ar fi scurtat Liturghia ? Când anume au scurtat-o ? Ia vedeți, nu cumva subscrieți prin "copy and paste" la o minciună ortodoxistă de același calibru cu "Isus scris cu un i înseamnă măgar" sau "catolicii au schimbat învățătura primelor 7 sinoade" etc, etc. ?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica catolica versus biserica ortodoxa | sovidiu | Biserica Romano-Catolica | 36 | 08.06.2013 23:58:51 |
Pomana ,instrumentele,SF Canoane | Gyulia | Generalitati | 22 | 13.09.2010 12:00:26 |
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii | GabrielaV | Intrebari utilizatori | 0 | 06.04.2010 15:04:27 |
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul | mihailt | Generalitati | 26 | 13.03.2010 23:01:16 |
Recomandari muzicale | Z.Lidia | Muzica Bisericeasca | 9 | 15.01.2008 21:31:33 |
|