View Single Post
Vechi 25.01.2012, 11:56:52
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
S-a scris undeva ca la fertilizarea in vitro mor embrioni. Dar as vrea sa subliniez si eu un aspect.
Principalele motive din care un cuplu nu poate concepe pot fi :1) el nu produce spermatozoizi/ea nu produce ovule (mai rar); 2) ovulul si spermatozoidul nu se intalnesc (daca de ex. femeia are trompele infundate) : 3) cei doi se intalnesc, se formeaza embrionul, dar sarcina nu se poate instala in uter din varii motive (endometrita, insuficienta de progesteron, etc), si atunci apare ceea ce se chiama avort embrionar, care de cele mai multe ori trece neobservat, fiind confundat cu .. ceea ce se intampla in mod normal; doar daca intarzie cateva zile si femeia e "pe faza" si face un test de sarcina poate depista ce se intampla de fapt.
Deci, ceea ce vroiam sa spun e ca un numar mare de embrioni sunt si pierduti pe cale naturala. Atunci ce ar trebui sa facem, sa-i interzicem cuplului care stie ca are problema asta sa mai incerce?
avortul spontan tot avort se numeste.Fie ca e din voia mamei sau din motive independente de ea. Femeia e oprita de la impartsania, chiar si in caz de avort spontan. Din fericire, exista tot felul de tratamente ptr sustinerea sarcinii, printre care si aportul de progesteron suplimentar administrat oral sau vaginal.

E o mare diferenta intre a pierde un embrion din nestiinta, din probleme ale organismului, in mod nevoit comparativ cu a pierde cativa embrioni, uneori pana la 10 in chip voit. E cum s-ar numi in sistem juridic, multipla crima cu premeditare.