![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
S-a scris undeva ca la fertilizarea in vitro mor embrioni. Dar as vrea sa subliniez si eu un aspect.
Principalele motive din care un cuplu nu poate concepe pot fi :1) el nu produce spermatozoizi/ea nu produce ovule (mai rar); 2) ovulul si spermatozoidul nu se intalnesc (daca de ex. femeia are trompele infundate) : 3) cei doi se intalnesc, se formeaza embrionul, dar sarcina nu se poate instala in uter din varii motive (endometrita, insuficienta de progesteron, etc), si atunci apare ceea ce se chiama avort embrionar, care de cele mai multe ori trece neobservat, fiind confundat cu .. ceea ce se intampla in mod normal; doar daca intarzie cateva zile si femeia e "pe faza" si face un test de sarcina poate depista ce se intampla de fapt. Deci, ceea ce vroiam sa spun e ca un numar mare de embrioni sunt si pierduti pe cale naturala. Atunci ce ar trebui sa facem, sa-i interzicem cuplului care stie ca are problema asta sa mai incerce? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E o mare diferenta intre a pierde un embrion din nestiinta, din probleme ale organismului, in mod nevoit comparativ cu a pierde cativa embrioni, uneori pana la 10 in chip voit. E cum s-ar numi in sistem juridic, multipla crima cu premeditare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
indiferent ce pacate grave ar avea femeia, inainte de a naste ea se poate impartasi oricum. Aceasta nu se face ptr ea, ci se face ptr pruncul care se slasluieste intransa si pentru ca nasterea, este o intalnirea a vietii cu moartea. Daca trece cu bine de acest hotar, femeia isi reia vechiul canon.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iartă-mă că am intervenit, sper să nu te superi... Last edited by luciand; 29.01.2012 at 13:32:10. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
O prietena, casatorita de ceva ani, a renuntat la ideea de a avea copii. Au incercat ani de zile, i s-a spus ca nu se poate. La fertilizare in vitro nu au apelat, ambii fiind catolici devotati. Si...surpriza, acum este insarcinata in aproape 10 saptamani si se pregateste sa fie mamica, cand credea ca ei nu i se va intampla asa ceva niciodata.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti? | CM Punk | Generalitati | 24 | 10.09.2011 22:23:41 |
ce parere aveti | cadrian79 | Preotul | 10 | 04.05.2011 21:36:49 |
Ce parere aveti? | Floar3 | Generalitati | 11 | 20.01.2010 18:08:47 |
Fertilizarea în vitro și înseminarea artificială au fost interzise în România ! | cristiboss56 | Generalitati | 143 | 19.10.2009 17:04:40 |
Voi ce parere aveti? | AndreiM | Generalitati | 12 | 06.10.2009 09:13:24 |
|