View Single Post
Vechi 25.01.2012, 15:22:37
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul

Poat ar fi un subiect bun de discutie legat de apararea bisericii si a credintei , in sensul de limita pina a care sa mergem crestineste vorbind in aceasta lupta

dintr-un anume punct de vedere nu ar exista nici o limita -adica pina acolo incit sa iti dai si viata insa iti poti da viata in mod onorbil sau unul necrestinesc.
.
Frumos raspuns, foarte frumos ... dar am citeva intrebari , cel putin la asta se preteaza fragmentul subliniat :

1. Impotriva cui sa aparam biserica ortodoxa ? Este ea in situatia de a fi aparata ?
Si in acest caz, cum se numesc cei de care trebuie aparata biserica , la modul general de nominalizare ?

2. Pomeniti de 2 moduri in care iti poti da viata si ca doar dintr-un anume punct de vedere nu exista o limita in apararea bisericii.
Dar din toate celelalte puncte de vede, exista limite ? Care credeti/intelegeti ca sunt acestea ??

3. Ce credeti si cum vedeti a fi ostasul lui Hristos, nominalizat inca din slujba botezului ?
Notiunea de ostas hristic presupune moliciune , tergiversare , ambiguitate, pretenie generala si iubire neconditionata, amnistie ecumenica ?

Ca sa va fie f. clar limitele in care intelegerea mea priveste biserica ortodoxa va spun ca acestea sunt cele scripturistice(si armele ostasului hristic cred ca le cunoasteti : coiful dreptatii, sabia DS, pavaza ... etc, si nici decum armele ,,razboinicului NATO", ca sa zic asa !) si nu luarea fizica la trinta cu cei de alte religii, confesiuni, schisme, fractiuni , etc, decit cea ortodoxa !

NB: nu va pot impune sa raspundeti , faceti-o daca aveti bunavointa , dar daca o faceti bine ar fi sa fie cu sinceritate si seriozitate.
De asemenea , imi permit sa atrag atentia , ca raspunsurile dvs. pot genera alte intrebari in corolar legate de marturisirea dreptei credinte ortodoxe si de apararea bisericii dreptmaritoare .

NB: NB: NB: Va rog sa ma iertati , exact in ultima secunda am sesizat ca nu sunteti ortodox . In acest caz , va rog deosebit sa considerati ca nici macar nu v-am vorbit un cuvintel si sa ignorati acest post al meu !!!!

Last edited by zaharia_2009; 25.01.2012 at 15:44:15.
Reply With Quote