View Single Post
Vechi 25.01.2012, 17:46:51
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexdu Vezi mesajul
Ce spune biserica despre sport si competitie? Este bine ca oamenii sa se intreaca in diverse sporturi cum ar fi fotbalul, boxul si altele? Exista sporturi bune si sporturi rele? Este bine sa iti dedici intreaga viata unui sport ca sa devi cel mai bun? Ce este cu senzatia aceea ca esti cel mai bun, adica cand esti campion mondial, este ea buna?
Nu stiu cat de placut poate fi inaintea Domnului un "sport" in care oamenii se bat in voie, isi trag pumni in fata, se umplu de sange. Un spectacol demn de arenele romane, unde paganii insetati de sange abia asteptau sa vada cum incepe varsarea de sange ca se si inflacarau. Acest sport nu mi se pare ca ne deosebeste cu nimic de pagani.
Sa vedem celelalte: fotbalul, in care scopul suprem e sa castigi, chiar daca il faultezi pe adeversar de il ti 3 luni pe tusa. Sportul insotit de huduieli, de injuraturi, de suporetri care se bat ca betivanii in crasma...Ce sa zic?

Competita e pericluoasa. Deoarece trezeste in om duhul mandriei, iar daca acesta e alimentat la maxim caderea duhovniceasca a omului e aproape. Duhul mandriei e alimentat de antrenor, de cunostinte, de suporteri.Or stim cu totii consecintele mandriei.Personal, inca nu am intalnit inca un sportiv care sa nu fie mandru.
A nu se intelege ca sportul e rau. Nici vorba! E chiar benefic ptr organism(inot. gimnastica, baschet, volei, handbal etc.)
Cand vb de pseudo-sporturi ca box,lupte, haltere deja problema se schimba.Aici se alimenteaza placerea bolnavicoasa ptr anumite lucruri(dorinta de a lovi, dorinta de a arata ca un.....sac de muschi.)Oare sta in firea omului ca barbatu(desi mai nou si femeile..brrr!)in loc de brate vanjoase, putenice sa aiba adevarati saci cu muschi? Sau sta in firea omului sa ia pumni in freza spre deliciul altora?si toate astea cu pretentia ca practica sport??

Last edited by lore86; 25.01.2012 at 17:50:13.
Reply With Quote