28.01.2012, 10:13:52
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de iustin10
@ucenic
Conteaza ceea ce faci tu in viata,lasa dogmele deoparte.Nici ortodox nici neortodox nu te mantuiesti. Ci daca ai sufletul plin de iubire fata de Domnul si il vezi in toti cei ce te inconjoara . Doar ca Domnul,din dragostea sa netarmurita ,a dat oamenilor ca ajutor sfintele sale Taine ,prin care harul este dat prin simpla credinta si infaptuire a lor.Te costa 10 minute sa le infaptuiesti,si primesti puterea Duhlui lui Dumnezeu, mai mult decat toata scoala de Biblie care o faci,si care si ea te ajuta . E pacat de asa putere imensa,sa nu profiti ,din cauza unor dogme si idei fixe,catre trebuie sa recunosti ca si9 tu,ca si ortodoxii le ai . Ti au bagat in cap tone de citate rationale,te-au asmutit impotriva unor dogme, dar nu au cum sa ascunda puterea ce o vei simti in tine daca te vei impartasi cu Tainele Bisericii. In rest nu te contrazic in nimic din ceea ce spui , tine doar calea iubirii ,si Dumnezeu te va mantui pentru dragostea ta,dar greu sa ajungi la ea, daca refuzi ajutorul Sau.
|
Cand am intrat primele dati pe forum tot vedeam postari exagerat de multe (mi se parea atunci) despre ecumenism. Si despre marele pericol pe care il reprezenta acesta in ortodoxie. Si nu intelegeam. Acum am inteles.
NU exista mantuire in afara de Biserica. Nu se mantuiesc cei care refuza invatatura Bisericii. Si invatatura Bisericii nu e interpretabila si nu e nici cum crede fiecare. Ar fi si ilogic daca s-ar mantui si catolicii si baptistii si ortodocsii si toate celelelalte secte. Invataturile lor sunt diferite. Nu pot sa se contrazica intre ei si sa aiba toti dreptate in acelasi timp. Si or sa zica unii nu conteaza dogmele conteaza faptele si iubirea. Hai sa trecem toti la budism atunci ca si acolo se propovaduieste acelasi lucru. Offff