Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2012, 23:52:09
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit Cine sadeste in dragoste culege din dragoste...

"Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis." (Ioan 17:21) ... Raoul, Raoul... priveste in inima, frate intru Hristos, nu pe eticheta.
Reply With Quote
Vechi 27.01.2012, 23:58:51
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

E clar,esti sectar. Nu-l mai ademeni pe acest tanar credincios sa discute in particular cu tine,pentru inceput l-ai putea combate aici pe forum. Si nu citatele din Scriptura te duc in Rai,poti intra in iad si cu biblia la sub brat...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:06:20
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Acele citate se refera la cu totul altceva: la faptul ca nu Israelul e singurul popor ales,ci toata omenirea care il va accepta pe Hristos si va imbratisa dreapta credinta (fie ei greci,iudei,sau sclavi ori imparati).
Doamne-ajuta!
Dar eu vad un sens si mai larg : chiar si cei ce nu il cunosc poe Hristos,tot in Hristos sunt .
Hristos e prototipul omului,si a celui credincios si a celui necredincios. Si musulmanul si hindusul se supun in firea lor umana aceluiasi adevar ,Hristos.Doar cu mintea ei au alta religie.Dar in viata de zi cu zi , ei nu pot fi fericiti decat tot prin Hristos,adica prin iubire.
Hristos a venit ca sa fie o lumina pentru TOTI oameni.Pentru ca toti oamenii s-au nascut din lumina,si de aceea El este lumina tuturor.
Oficial ,se doreste promovarea unui Dumnezeu universal ,abstract si care sa ia ceva din fiecare religie.La fel si ecumenismul . Dar neoficial ,acel Dumnezeu exista deja ,este Hriostos, Dumnezeu Omul ,desavarsirea fiecarei fiinte umane ,regasirea lui Dumnezeu prin aproapele. De aceea El este "Calea Adevarul si Viata ",pentru ca este calea orcarui om ,indiferent de religia sa ,catre iubire,si apoi catre Dumnezeu .
Stiind ca oamenii nu il pot iubi pe Dumnezeu,Dumnezeu a ales calea ca oamenii sa il gaseasca pe Dumnezeul cel adevarat ,in chipul celorlalti oameni de linga ei.
Calea ortodoxa nu face nici ea altceva,decat sa aduca omul la despatimire,si apoi la iubire,prin ajutorul Duhului.
Astfel fie prin Duhul lui Dumnezeu,fie prin legea morala din firea lor ,toti trebuie sa ajunga la sensul vietii :ca Dumnezeu este printre noi.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:08:08
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit Off topic

Draga Raoul, nu sunt sectar ci sunt ucenic al lui Iisus Hristos! Iar daca sunt pe acest forum este pentru ca fac parte din comunitatea Lui de credinciosi, numita Biserica. El si-a dat viata pentru toti cei ce vor crede in El, pentru toti cei ce Il vor ca Domn si Mantuitor. Iisus Hristos este -precum spunea si Sf.Ap. Toma- Domnul meu si Dumnezeul meu. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Treimii celei de o Fiinta! Te rog, in Numele lui Iisus Hristos, primeste in inima ta pe toti cei ce-L marturisesc pe El ca Domn si Dumnezeu! Fii binecuvantat!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:10:41
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Dar atunci stiti si ca nu tot cel ce zice "Doamne,Doamne" intra in Imparatia Cerurilor...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:12:42
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
E clar,esti sectar.
Si eu m-am cam convins... Pe deasupra, mai toti sectarii afirma ca nu apartin unei secte, ci doar „Bisericii” si atat.

Iata, ca tot se potriveste ca exemplu pentru discutie: cu toate ca trebuie sa iubim si acesti oameni, trebuie sa ne opunem ferm ideilor lor.

Last edited by PetruD; 28.01.2012 at 00:14:59.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:13:41
ucenic ucenic is offline
Banned

Implicit Off topic

Stiu Raoul... si de aceea mi se frange inima...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:20:07
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de PetruD Vezi mesajul
Si eu m-am cam convins... Pe deasupra, mai toti sectarii afirma ca nu apartin unei secte, ci doar „Bisericii” si atat.

Iata, ca tot se potriveste ca exemplu pentru discutie: cu toate ca trebuie sa iubim si acesti oameni, trebuie sa ne opunem ferm ideilor lor.
Da,trebuie sa ii iubim,si la nevoie sa-i si ajutam,vezi pilda cu blandul samarinean. Dar cand vezi ca vor sa te atraga de partea lor ce ne invata Domnul? "Prima oara fugi,a doua oara fugi,a treia oara fa sabie cu cel ce vrea sa te indeparteze de la dreapta credinta!"

Dar sentimentul care trebuie sa predomine cu privire la ei e mila.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:20:08
PetruD PetruD is offline
Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Galati
Implicit

Draga dle Marius, sunt convins ca aveti intentii bune, insa va rog sa spuneti acum, pe acest thread, daca acceptati sau nu dogmele denumite de noi in limbaj „colocvial” ortodoxe... fara explicatii... da sau nu. Asa vor sti ceilalti ce sa creada si ce sa nu creada de la dvs.

Raoul, de acord.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2012, 00:21:42
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

@ucenic
Conteaza ceea ce faci tu in viata,lasa dogmele deoparte.Nici ortodox nici neortodox nu te mantuiesti. Ci daca ai sufletul plin de iubire fata de Domnul si il vezi in toti cei ce te inconjoara . Doar ca Domnul,din dragostea sa netarmurita ,a dat oamenilor ca ajutor sfintele sale Taine ,prin care harul este dat prin simpla credinta si infaptuire a lor.Te costa 10 minute sa le infaptuiesti,si primesti puterea Duhlui lui Dumnezeu, mai mult decat toata scoala de Biblie care o faci,si care si ea te ajuta . E pacat de asa putere imensa,sa nu profiti ,din cauza unor dogme si idei fixe,catre trebuie sa recunosti ca si9 tu,ca si ortodoxii le ai . Ti au bagat in cap tone de citate rationale,te-au asmutit impotriva unor dogme, dar nu au cum sa ascunda puterea ce o vei simti in tine daca te vei impartasi cu Tainele Bisericii. In rest nu te contrazic in nimic din ceea ce spui , tine doar calea iubirii ,si Dumnezeu te va mantui pentru dragostea ta,dar greu sa ajungi la ea, daca refuzi ajutorul Sau.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18