View Single Post
Vechi 30.01.2012, 12:28:01
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
O observatie pertinenta. Oamenii dau dovada de buna convietuire atata timp cat nu discuta despre credinta, ci o traiesc, cu totii suntem frati in umanitate. Cand se discuta insa despre credinta, cand convingerile religioase ale omului sunt zdruncinate puternic, omul e cuprins de panica instinctuala si-si manifesta agresivitatea verbala fata de cel care a incercat sa i le clatine, raspunde ironiei cu ironie, lovind sub centura, la fel de dureros ca replica primita.
Ceea ce putem sa trecem cu vederea e ca de obicei neoprotestantii dar nu numai ca nu cauta doar o pace si discutii despre religie, ci multi au in intentie prozelitismul. Asta e invatatura de baza a cultelor neoprotestante, prozelitismul, marirea numarului de adepti. Deci intentia majoritatii neoprotestantilor este inducerea conceptiilor lor si schimbarea credintei tale. Pe cei mai slabi in credinta ii prinde, pe cei ce li se impotrivesc nu de multe ori pe forum au devenit agresivi. Mai nou unii eterodocsi nu impun direct dogma cultului lor, ci conceptia ecumenista, pentru ca e acelasi lucru de fapt. Nu ami trebuie sa spui ca dogma cultului neoprotestant e cea mai buna, trebuie daor sa spui ca e cam la fel ca si cea ortodoxa sau ca nu conteaza invatatura.

De aceea duhovnicii aveau ceva in special cu neoprotestantii, pentru ca intentia lor intotdeauna e sa faca prozelitism, sa rupa credinciosi ortodocsi de la Biserica si de la mantuire.
Uite un exemplu concret, ucenicul cand a intrat pe acest topic i-a dat lui Petru adresa de mail ca sa il contacteze pentru a discuta mai mult despre credinta. Cred ca adminul i-a sters acel pasaj, dar am vazut ca mai are unul nesters de cand a intrat prima data pe forum. Sa spunem ca noi mai avem cateva cunostinte, dar cineva care nu prea stie multe din teologie se poate rataci. Chiar daca nu se converteste, ramane cu unele idei, de exemplu am rude care nu prea sunt practicante, intelectuali, care disuctand cu neoprotestanti au ajuns sa aiba si unele idei neoprotestante, desi fortati de discutia cu ei au cautat in Biblie ca sa stie ce sa le raspunda impotriva.
Dar cum spuneau si parintii, nu trebuie sa fim ingrijorati, toate aceste invataturi gresite sunt ingaduite, ca sa iasa in evidenta ortodoxia si sa se faca o alegere.
Foarte putini sunt cei ce cauta adevarul ortodox, da, cu aceia bineinteles ca se poate discuta, ba chiar e si indicat. In rest suntme pe forumul ortodox, nu putem sa nu spunem adevaruri, sa le ascundem tot un pacat e. Cand am vrut sa discut cu catolici am mers pe forumul catolic.
Reply With Quote