![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 30.01.2012 at 09:47:17. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Inca ceva, caci presimt ca unii nu vor digera bine ceea ce am spus si sub influenta fast thinkingului vor spune „ecumenism”, ca tot e la moda. Apelativele de „eretic” si „sectar” nu fac niciun bine relatiei pe care o dezvoltam cu alti oameni. Faptul ca nu le folosim in vorbirea curenta nu inseamna anularea erorilor lor doctrinare, ci e o concesie facuta in numele politetii, aceasta icoana a bunatatii.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa va raspund, ucenic...
Este de la sine inteles ca Biserica Ortodoxa, avand directa continuitate apostolica, este Biserica cea mai apropiata de Adevar. Interpretarea Sfintelor Scripturi s-a facut (in biserica noastra) de oameni care au trait in aproape aceeasi perioada in care au fost scrise, si au fost judecate cu mintea de atunci si explicate intr-un fel valabil si astazi. Azi, cand mentalitatile s-au schimbat, oamenii au inceput sa interpreteze cum le-a turuit lor Sfintele Scripturi, asa se intampla ca in nu stiu ce biserica evanghelica din nordul Europei se intronizase de curand o "episcopeasa" lesbiana ... deci ... va dati seama unde duce nebunia ... daca cineva poate interpreta Sfanta Scriptura trecand in asa hal peste porunca a saptea din Decalog "Sa nu fii desfranat", si sa mai considere persoana asta ~100% vrednica de Imparatia Cerurilor. Pe ce lume traim ?! Cum poate cineva care interpreteaza Sfanta Scriptura la 2000 de ani dupa ce s-a scris ca a inteles-o mai bine decat cei sub ochii carora s-a nascut? Sunt in continuare convins ca intentiile dvs sunt foarte bune, dar sa nu va asteptati sa "recrutati" oameni catre credinta dvs tocmai de pe un forum ortodox. Si da, noi ortodocsii trebuie sa combatem invataturile gresite, caci s-a spus doar "De la pacat se mai intoarce omul, dar de la eres anevoie!" De altfel, si dvs va promovati invatatura, considerand-o corecta, la fel cum si noi facem acealsi lucru. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc "ioanna" pentru cuvintele alese si pentru intelesul profund.
Multumesc "PetruD" pentru deschiderea acestui topic - multe am avut de invatat. Multumesc Bunului nostru Dumnezeu pentru fiecare dintre voi, sperand ca daca nu ne vom cunoaste vreodata fizic, aici pe pamant... ne vom vedea -cu ajutorul Lui- in Cer. Pentru ca tot am fost intrebat si am ramas dator cu o explicatie: sunt crestin penticostal. Insa aici fac o marturisire: eu, in mijlocul adunarii, de la amvon, am spus de multe ori - "la fratii nostrii ortodocsi..." pentru ca il ascult pe Domnul nostru Iisus Hristos care zice: "Caci oricine face voia Tatalui Meu care este in ceruri, acela Imi este frate, sora si mama." (Matei 12:50) Fiti binecuvantati! |
|
|||
|
|||
![]()
si penticostalii fac voia Tatalui care este in Ceruri? eu zic ca nu, atata timp cat folosesc tehnici yoghine de blocare a mintii, bolborosind acelasi cuvant pentru a obtine o vorbire in limbi, contrar poruncilor lui Isus, de a nu ne ruga precum paganii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu stiu ce ati invatat din toate aceste discutii, insa nu vreau decat sa va puneti in locul nostru si sa va ganditi cum ar fi sa va intre un hot in casa, i-ati spune bine ai venit? cam asta a fost reactia unor crestini cu adevarat care isi apara credinta, altfel daca ar intra un ratacit (nu unul care si-a lepadat credinta ci doar ratacit) si ar vedea ca suntem atat de draguti ar spune ca toate religiile sunt bune si ar face precum fac cei mai multi care parasesc ortodoxia. cunosc cel putin 3 persoane de credinte diferite si stiu foarte bine despre ce vorbesc, stiu ca daca eu as vrea acum n-as mai fi ortodoxa, am primit invitatie la adunarile lor, mi s-au oferit biblii de-ale lor si nu mai zic de cate invataturi, dar o data n-am fost intrebata daca am ce pune in farfurie copiilor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea duhovnicii aveau ceva in special cu neoprotestantii, pentru ca intentia lor intotdeauna e sa faca prozelitism, sa rupa credinciosi ortodocsi de la Biserica si de la mantuire. Uite un exemplu concret, ucenicul cand a intrat pe acest topic i-a dat lui Petru adresa de mail ca sa il contacteze pentru a discuta mai mult despre credinta. Cred ca adminul i-a sters acel pasaj, dar am vazut ca mai are unul nesters de cand a intrat prima data pe forum. Sa spunem ca noi mai avem cateva cunostinte, dar cineva care nu prea stie multe din teologie se poate rataci. Chiar daca nu se converteste, ramane cu unele idei, de exemplu am rude care nu prea sunt practicante, intelectuali, care disuctand cu neoprotestanti au ajuns sa aiba si unele idei neoprotestante, desi fortati de discutia cu ei au cautat in Biblie ca sa stie ce sa le raspunda impotriva. Dar cum spuneau si parintii, nu trebuie sa fim ingrijorati, toate aceste invataturi gresite sunt ingaduite, ca sa iasa in evidenta ortodoxia si sa se faca o alegere. Foarte putini sunt cei ce cauta adevarul ortodox, da, cu aceia bineinteles ca se poate discuta, ba chiar e si indicat. In rest suntme pe forumul ortodox, nu putem sa nu spunem adevaruri, sa le ascundem tot un pacat e. Cand am vrut sa discut cu catolici am mers pe forumul catolic. |
|
|||
|
|||
![]()
E nevoie de multa intelepciune pentru a deosebi neghina de grau. Porunca Domnului este clara:
"Slugile i-au zis: Voiești deci să ne ducem și s-o plivim? El însă a zis: Nu, ca nu cumva, plivind neghina, să smulgeți odată cu ea și grâul. Lăsați să crească împreună și grâul și neghina, până la seceriș, și la vremea secerișului voi zice secerătorilor: Pliviți întâi neghina și legați-o în snopi ca s-o ardem, iar grâul adunați-l în jitnița mea." Din prea multa ravna unii incercam sa spunem: "Asta e neghina, trebuie smulsa, asta e grau, iata ce frumos este". La sfarsit insa se va vedea ce e fiecare. Pana atunci sa acceptam cu umilinta ca nu ne-a pus Dumnezeu seceratori. Una este sa identifici o erezie si sa o combati, alta este sa spui ca stii cu certitudine ca unii oameni sunt neghina si nu grau bun ca tine. Sa ramanem deci la lucrurile smerite.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cultele neoprotestante au drept invatatura de baza Crucea lui Hristos. Jertfa rascumparatoare a Domnului si Mantuitorului nostru. Prin pocainta si credinta in aceasta Jertfa omul pacatos se impaca cu Dumnezeu. Cultele Neoprotestante NU fac prozelitism ci evanghelizare, nu fac prozelitism ci misiune crestina. Dar aceasta nu este preocuparea lor cea mai importanta. Cea mai importanta slujire a unui crestin neoprotestant este inchinarea. Aici pe pamant si sus in ceruri cea mai importanta lucrare pe care o poate face un crestin este inchinarea. Evanghelizare si misiune se fac astazi pentru ca cei mai multi oameni ai planetei nu sunt inchinatori adevarati. Ei trebuie sa ajunga sa se inchine Tatalui in Duh si in Adevar. Citat:
Eu nu-i consider crestini pe „crestinii cu numele”. Ei, din punct de vedere social si al apartenentei religioase sunt crestini desigur, in sensul ca nu sunt musulmani. Dar din punct de vedere al credintei ei nu ii apartin lui Dumnezeu, il cunosc pe Hristos in felul lumii si au nevoie de evanghelizare si misiune. Grabnic. Daca nu o vei face dumneata din pricina trandaviei, din pricina temerilor ca s-ar putea sa-i superi, din pricina ca nu te consideri competent sau din pricina ca nu crezi ca e treaba dumitale, neoprotestantii sigur o vor face. „Crestii cu numele” se vor pocai, vor crede in Jertfa lui Hristos si vor incepe sa traiasca o viata crestina meargand desigur si la o biserica. Ghiceste ghicitoarea mea „care e biserica crestina la care vor merge?”. Biserica celui care a trecut peste lene, peste temeri, biserica celui care a considerat ca evanghelizarea e treaba lui, nu a primarilor, nici a politistilor nici a pompierilor. Biserica celui care a crezut ca Evanghelizarea e treaba bisericii. In timp ce fostii „crestini cu numele” vor merge intr-o biserica neoprotestanta dumneata vei continua sa vociferezi pe forum ca neoprotestantii fac... prozelitism. Last edited by penticostalul; 30.01.2012 at 14:25:35. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|