View Single Post
Vechi 30.01.2012, 14:55:52
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Ce ciudat sună fraza aceasta! Dacă aș fi spus-o eu, era catalogată drept "tâmpenie". Cum adică, dacă dragostea lui Dumnezeu este eternă, înseamnă că și pedeapsa Lui e eternă? Adică lacrimile, suferințele și scrâșnitul dinților se va perpetua în eternitate, deși Dumnezeu a promis că vor înceta? Dar... această întrebare nici nu necesită un răspuns... să revenim la topic.
Vezi aici ce spun cîțiva dintre Sfinții Părinți despre chinurile Iadului.

Dacă Dumnezeu este Iubire, atunci El nu săvîrșește niciodată răul. Păcătoșii sînt și rămîn răi, deși Dumnezeu îi iubește în continuare chiar și în Iad. E deja clasică paralela cu lumina soarelui care bucură un ochi sănătos, pe cînd aceeași lumină cauzează durere unui ochi bolnav. Înseamnă acest lucru că lumina este rea? Nicidecum.

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Deci dogma "nemuririi sufletului" se bazează pe această gogomănie? Păi asta înseamnă pentru tine că am fost creați "după chipul lui Dumnezeu"? Ar însemna că suntem și atotputernici "după chipul lui Dumnezeu" și omniprezenți "după chipul lui Dumnezeu" și omniscienți "după chipul lui Dumnezeu"! Îți dai seama de implicațiile blasfemiatoare ale acestei declarații? A ajuns creatura să se identifice cu Dumnezeu!
Creația după Chip presupune printre altele: existență, veșnicie, rațiune, libertate, sentimente, capacitate jertfelnică, capacitatea de a crea și altele. Găsești în Sfînta Tradiție explicații pentru fiecare, căci Biblia singură nu explică ce înseamnă creația după Chip.

Ascultați Noul Testament ortodox online.