View Single Post
Vechi 04.02.2012, 23:06:32
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

nu face nimeni reclama la sosul de soia.
Dimpotriva.

In primul rand, sosul de soia NU este mancare.
Este condiment.
Asa consuma asiaticii soia, drept condiment sau supliment pe langa mancare.

Cauta pe net sa vezi cata soia se consuma in Asia.. Sunt mai multe studii.
Se consuma in medie sub 10 grame pe zi.
(barbatii consuma cam 8 g, iar femeile 6-7 g, in functie de studiu).

Deci nu e nicidecum o sursa esentiala de hrana (proteine) cum cred occidentalii.
Cauta si tu singur, daca nu ma crezi.

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Sa ne facem intelesi. Soia fermentata o fi buna - nu contest - din pocesul de fermentatie rezulta enzimele care sunt benefice digestiei. Dar in articol scrie cam asa:
"Acestea sunt produsele din soia fermentate primare veți găsi:
- Tempeh un tort de soia fermentate, cu o textură fermă și alune, ciuperci, cum ar fi aroma.
- Sos de soia, care este în mod tradițional face prin fermentarea de soia, sare și enzime..."

Pai sa fim seriosi sosul ala de soia e pe departe sanatos - la continutul de sare pe care il are. Dar vad ca e pe lista de recomandate.

E cam ciudata sursa sincer. L-am gasit pe cel cu cornite pe aici. Apoi vorbeste de soia fermantata si de anumitele produse care sunt recomandate (Tempeh, Miso, Natto, Soy sauce) dar nu vorbeste nimic depre efectele fermentatiei. Sincer articolul pare mai mult o reclama la acele produse fermentate si deja porcesate - lucru cu care eu nu sunt de acord. Eu ma feresc de orice mezel din soia sau orice alta planta. Prefer sa le procesez eu acasa. Deci sa-mi fie cu iertare....dar sosul ala este otrava pentru organism - orice argument ati aduce.
Reply With Quote