Citat:
În prealabil postat de anna21
Soia este prelucrata cu totul altfel in Asia: este fermentata.
De aceea are alte proprietati.
Citeste acel link. Mai am si altele.
|
Sa ne facem intelesi. Soia fermentata o fi buna - nu contest - din pocesul de fermentatie rezulta enzimele care sunt benefice digestiei. Dar in articol scrie cam asa:
"Acestea sunt produsele din soia fermentate primare veți găsi:
- Tempeh un tort de soia fermentate, cu o textură fermă și alune, ciuperci, cum ar fi aroma.
- Sos de soia, care este în mod tradițional face prin fermentarea de soia, sare și enzime..."
Pai sa fim seriosi sosul ala de soia e pe departe sanatos - la continutul de sare pe care il are. Dar vad ca e pe lista de recomandate.
E cam ciudata sursa sincer. L-am gasit pe cel cu cornite pe aici. Apoi vorbeste de soia fermantata si de anumitele produse care sunt recomandate (Tempeh, Miso, Natto, Soy sauce) dar nu vorbeste nimic depre efectele fermentatiei. Sincer articolul pare mai mult o
reclama la acele produse fermentate si deja porcesate - lucru cu care eu nu sunt de acord. Eu ma feresc de orice mezel din soia sau orice alta planta. Prefer sa le procesez eu acasa. Deci sa-mi fie cu iertare....dar sosul ala este otrava pentru organism - orice argument ati aduce.