Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
.... Ea se intristeaza, se inchide, ofteaza... Eu plec trintind usa... Unde sa merg? In bar sau in parc? In bar nu mai merg, slava Domnului, mai bine merg in parc si mai fac o ora de "Doamne, Iisuse...",
|
Poate toate astea se intampla pentru ca ai fost bolnav si inca esti in recuperare si toate eforturile pe care le faci sunt pentru a te recupera si pentru ca boala sa nu recidiveze. Cum ai spus si alta data, ai fost in iad si inapoi. Iadul poate nu te lasa sa pleci si sa uiti, dar faptul ca ai iesit e o victorie de nestramutat pe care nu trebuie sa o umbreasca amintirile neplacute (flash-back-uri, cum le spuneti voi). Asa ca mergi acasa, ia-ti copiii si nevasta in brate si multumeste-i lui Dumnezeu ca te-a ajutat sa te intorci la ei. Daca sunt furiosi, asteapta sa le treaca. Daca "pleaca la maica-sa" (metaforic vorbind), las-o cateva zile sa se linisteasca si du-te dupa ea, sunt sanse mari sa vina inapoi cu tine. Daca faci toate astea or sa vada ca "terapia" (rugaciuni, spovedanii) da (dau) rezultate, si merita sa te scuteasca de la unele indatoriri lumesti, care pot fi amanate. Dar eu totusi cred ca te auto-invinovatesti peste masura. Daca te-ai spovedit si ai fost iertat, poate n-ar trebui sa te mai marturisesti odata si-n fata intregii lumi. Stiu ca poate simti ca aici se face un fel de terapie de grup, dar nu toata lumea simte la fel.