Citat:
În prealabil postat de TunsDiana
Eu stiam de la sotul meu, pentru ca el cunoaste Biblia mult mai bine decat mine, ca divortul este permis doar in caz de adulter dupa cum spune Domnul nostru Iisus Hristos.
Care este pozitia oficiala a Bisericii ortodoxe legat de acest subiect, si nu ma refer la ceva scris pe un blog ci la o declaratie oficiala cu privire la divort?
Este intr-adevar divortul permis de Biserica in caz de violenta, avort, sodomie, apostazie, impotenta?
Pentru ca , in acest caz nu prea corespunde cu ce scrie in Biblie.
|
Am pus acestă întrebare unui preot care mi-a răspus scurt "ce a legat Dumnezeu nici un om nu poate dezlega." "Din punctul de vedere al bisericii nu există divorț.
Mi-am amintit o povestioară pe care o voi povesti pe scurt:
Într-o familie soțul bea mereu. Venea seară acasă târziu beat iar soția îi purta de grijă și nu-l certa fiind cu adevărat credincioasă. Omul se lăuda cu minunata lui soție bețivilor care mânați de curiozitate au dorit să-i facă o vizită pentru a se convinge că este adevărat. Când a mers acasă acel bărbat beat cu alții beți la oră târzie femeia s-a purtat la fel de frumos. Unul dintre ei a întrebat-o cum poate fi așa răbdătoare căci pe el soția l-a părăsit de mult timp. Femeia i-a răspuns senină "Lasă-l să se bucure acum în acestă scurtă viață dacă așa dorește, eu mă voi bucura în veșnicie"