View Single Post
Vechi 17.02.2012, 10:59:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Atunci de ce ni se spune că sînt obligatorii? De ce au copiii nevoie de un carnet de vaccinuri? De ce mă pune pediatra să semnez că refuz vaccinul, de parcă aș încălca regulamentul spitalului sau al cabinetului?
Fiindcă sunt obligatorii din punctul de vedere al medicului, cred că am mai spus asta. Mai exact, dacă vrea cineva să se vaccineze, medicul este obligat să vaccineze dacă nu există un motiv pentru a nu vaccina. Un motiv pentru a nu vaccina este refuzul pacientului de a se vaccina.
Deci, din când în când, și anume probabil când simt nevoia de șpagă, vin unii de la Sanepid în control la doctor. Își pun o geantă neagră pe birou și cheile de la portbagaj lângă ea și zic: "să începem cu registrul de vaccinări". Ajung la cazul pacientului Florin Ionuț. "Ce motiv ați avut, doamnă doctor, să nu îl vaccinați pe Florin Ionuț ?" "Motivul este acela că nu a dorit să fie vaccinat". "Și ce dovadă aveți în a susține acest lucru?" "Iată semnătura lui și scrisul lui pe fișă: refuz vaccinarea". Acuma înțelegeți ?

Carnetul de vaccinări nu e obligatoriu. Nu scrie nicăieri că părinții trebuie să prezinte cuiva vreun carnet de vaccinări. Pe de altă parte, grădinițele au și ele drepturile lor, inclusiv de a cere așa ceva. Dacă sunteți de acord că un aeroport poate pretinde carnet de vaccinări pentru a permite accesul cățelului dv, de ce nu ați fi de acord că o grădiniță poate cere carnet de vaccinări ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote