Citat:
În prealabil postat de AlinB
1. Posibil in cazul anumitor vaccinuri dar numai daca mama are anticorpi pentru antigenul respectiv.
|
E posibil, foarte bine.
Citat:
2. Nici faptul ca te urci intr-o masina nu-ti garanteaza ca vei ajunge la destinatie si mai ales intreg. Dar folosesti masina, nu-i asa?
|
Vorbim iarăși de probabilități, deci nu e sigur. Asta am vrut să subliniez.
Citat:
3. "Riscuri mari" este o afirmatie fara fundament stiintific.
Pana si mancarea comporta "riscuri mari" - obezitate, boli, etc.
Apa prezinta "riscul mare" de innec.
Cred ca asta nu te impiedica sa maninci si sa bei, nu?
Nu mai vorbesc de medicamente care fara doar si poate le folosesti.
Banala aspirina comporta riscuri mari, mai ales la copiii.
Si nu numai.
|
Mîncarea și apa sînt absolut necesare, pe cînd vaccinurile nu-s.
Nu folosesc medicamente decît în cazuri cu totul excepționale, cînd e foarte grav și medicul le impune. Eu nu fac parte din categoria ălora care iau o aspirină sau un Nurofen cînd răcesc. Da, și vitamina C de la farmacie e periculoasă, deoarece este un produs de sinteză, artificial, care e luat în concentrații mari chiar și dacă e vorba de o singură pastilă, punînd în dificultate organismul celui care o consumă.
Citat:
4. Nici in copilarie nu sunt tocmai indicate.
Chiar daca unele in sine sunt cvasi-inofensive, pot aparea complicatii.
Mai ales cand cazurile au proportii epidemice si spitalizarile sunt pe masura.
|
Ok.
Citat:
5. Sigur ca nu sunt obligatorii. Nici sanatatea nu este.
|
Atunci de ce ni se spune că sînt obligatorii? De ce au copiii nevoie de un carnet de vaccinuri? De ce mă pune pediatra să semnez că refuz vaccinul, de parcă aș încălca regulamentul spitalului sau al cabinetului?
Citat:
6. Pana la 4 ani inclusiv sunt 10 intepaturi si vizeaza 10 boli.
Hai sa le adunam si sa le inmultim pana dau 26.
|
Sînt multe și 10, deoarece au efecte adverse. Dacă ar fi inofensive și dacă ar exista doar riscul să prindă sau să nu prindă chiar și cu valabilitate limitată a efectului pozitiv așteptat, nu aș avea nimic împotriva lor.
Citat:
7. E drept sunt cazuri speciale cu probleme imunologice care au reactii negative mai deosebite la vaccinare.
Insa sunt atat de putine incat nu se justifica financiar testarea celor 99.9999 % care n-au astfel de probleme.
|
Probabil că nici eu nu aș fi avut astm bronșic dacă nu aș fi fost vaccinat. Mai știi ce a declanșat alergiile mele? Cert este că părinții ar trebui să facă niște teste înainte de a merge la injecție, asta dacă pe prospectul vaccinurilor scrie că pot declanșa probleme de genul ăsta.
Citat:
8. Nici daca maninci azi nu inseamna ca maine nu iti mai este foame, nu?
In schimb, fata de mancare, vaccinarile trebuiesc repetate la intervale destul de mari de timp (uneori 10-20 ani) si unele doar daca exista un risc deosebit.
|
Mîncarea este necesară, vaccinurile ba.
Citat:
9. Au fost cazuri de poliomielita produse de VPO (vaccin polio oral) care nu se mai foloseste.
Dar cele mai multe victime ale poliomielitei raman cele ale poliomielitei "naturale".
Restul afirmatiei n-are nici o legatura cu realitatea. Daca ai o sursa de informatie mai credibila si verificabila chiar sunt curios..
|
Nu mi-am notat linkul, sper să-l găsesc.
Citat:
10. De asta se face doar pentru 10 boli si nu 100. Criteriul insa nu este doar gravitatea ci si gradul si modul de raspandire a lor, caracterul epidemic.
|
Să-l facă alții pentru caracterul lor epidemic, considerînd riscurile efectelor negative ignorate de părinți, medici...
Citat:
11. Vorbim sa ne aflam in treaba.
De clorura de sodiu ai auzit?
|
NaCl nu este sarea de care are nevoie organismul. Bulgărele pe care-l linge vaca e sarea naturală sănătoasă sau de exemplu această sare din Himalaya
http://www.mybio.ro/?x=arata&p=1391 , deoarece nu este separată de mineralele cu care era legată inițial. În momentul în care sarea fină ajunge în corp, ea își va reface treptat formula originală, "consumînd" mineralele respective din organism - ceea ce este rău pentru sănătate. Informație preluată de la Ovidiu Bojor dacă nu de la Gheorghe Mencinicopschi.
Citat:
12. Dezinformam ca sa ne aflam in treaba.
Este o chestie arhistiuta si de bun simt ca un sistem imunitar stimulat (inclusiv prin vaccinare) este mai puternic si eficient decat unul "protejat".
|
Da, dacă e stimulat de cauze naturale, de bolile sălbatice, nu de culturile de viruși scăpați de sub control care sînt injectați în proporții industriale în sărmanul bebeluș de cîteva luni.
Citat:
13. Exista un risc in acest sens, la fel cum exista si riscul ca o data cu carnea care o maninci sa iei o boala de la animalul in cauza, sau chiar r si de la legume sa te alegi cu paraziti intestinali daca nu sunt suficient de bine spalate.
|
Și atunci de ce să-mi asum acest risc în plus?
Citat:
14. Citesti prospectul si de pe tot ce maninci? Foarte bine daca o faci si eviti tot ce este "chimic", dar ma indoiesc ca reusesti in totalitate.
Atunci? N-ar fi mai bine sa nu mai maninci deloc?
|
Da, îl citesc! După cîteva vizite la raft, știi ce să cumperi și ce nu, deci nu trebuie să citești eticheta de fiecare dată cum au unii-alții impresia.
Nu pot evita chimicalele în întregime, dar pot micșora cantitatea lor pe masa mea, ceea ce nu-i puțin lucru. Asta pentru că trebuie să mănînc, mîncarea nu e opțională ca pastilele sau ca injecțiile de orice fel.
Citat:
15. De unde stii? Ai lucrat intr-o fabrica de profil?
|
Nu, dar am Internetul pe care circulă tot felul de povești. N-am cum să demonstrez că sînt adevărate, dar am convingerea că marile companii țintesc spre profituri cît mai mari, deci cu pierderi cît mai mici, cu cît mai puține eforturi de testare, în timp cît mai scurt șamd. E dubios cînd auzi că virușii sînt cultivați pe animale, că nu se prea pot separa de alți viruși nedoriți, de bacterii, chiar țesuturi întregi... Păi, frate, ce știință e asta? Unde este precizia și acuratețea necesară cînd e vorba de injectarea substanțelor respective în corpul unui bebeluș care practic nu are sistem imunitar în primele luni de viață? Cine-mi garantează că sănătatea lui nu va fi nicicum afectată de doza de nu-știm-sigur-ce-i-acolo?
Citat:
16. Argumentul suprem, ideal pentru audienta presupusa a avea trasaturi paranoice.
|
:)
Vom vedea peste cîțiva ani care va fi rata deceselor în rîndul copiilor și al tinerilor.