View Single Post
Vechi 18.02.2012, 16:59:10
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
dvs daca sarutati o fotografie cu cineva drag inseamna ca sarutati hartia, materialul? nu, e ceva simbolic fotografia, gandul va este la acea persoana, asa este si cu icoanele. iar fotografiile ar trebui sa lipseasca din casele dvs pentru ca sunt tot chip cioplit, dar banuiesc ca asa si este.
În acest sens am să citez un părinte drag, părintele Paisie Aghioritul, care ne vorbește despre icoane.

"Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Martorii lui Iehova nu au icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. Am spus odata unui martor a lui Iehova: “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului ei, atunci cand el este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”.
Reply With Quote