Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2012, 15:34:06
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Poate pentru ca nu ne-a spus nimeni ca este buna si mantuitoare . Esti invtat orice altceva inainte de mantuire. De aceea tot zic sa faceti macar acum un efort si sa catehizati ortodocsii, ca sa nu mai plece prin alte parti. Oamenii cauta mantuirea, nu numai forme de inchinare. Oferiti-le mantuirea si nu vor mai pleca.

Daca fac un sondaj pe forum sa vad cati cunosc ce este mantuirea in conceptia ortodoxa, va dati seama ce ar iesi? Dvs cunoasteti definitia mantuirii? Sau altcineva?
ati plecat pentru ca citiseti Sfanta Scriptura ortodoxa si nu v-a oferit raspunsurile de care aveati nevoie, ati mers duminica de duminica la Sfanta Biserica si la slujbe nu s-a vorbit despre Dumnezeu si despre ce trebuie sa facem noi pentru a ne mantui? refuz sa cred asta pentru ca eu merg la slujbe si vin de acolo plina de liniste sufleteasca, preotul de la Biserica unde merg eu imi citeste din Sfanta Scriptura si-mi spune ce trebuie sa fac pentru mine si pentru ceilalti. eu nu incerc sa va intorc de la cultul dvs pentru ca nici n-as reusi, dvs va considerati mult peste noi ca doar ati plecat la 'bine'. parasind ortodoxia ati facut-o necunoscand ce inseamna ea, fara sa intrebati. Mantuirea nu o ofer nici eu nici nimeni dintre pamanteni ci Dumnezeu, insa cel mai important este sa lasati mandria la o parte si sa va intoarceti de unde ati plecat, dincolo de asta nu are rost sa discutam pentru ca sunt vorbe in vant.

ce conteaza daca stie cineva ce inseamna mantuirea, important e sa stim ce inseamna respectarea poruncilor si faptele bune, plangerea pacatelor pentru ca mantuirea este un cadou pe care trebuie sa il primim cu bucurie fara sa credem ca il vom primi, sa luptam toata viata cu pacatul pentru a dobandi mantuirea. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru pentru ca noi sa alegem cecredem ca e bine si ce e rau pentru noi, nu ne obliga sa ne mantuim, sa ajungem in Rai, e alegerea noastra, prin fapte bune, credinta si post putem obtine acest lucru, dar daca ne e bine aici si ne culcam pe o urcehe ca suntem mantuiti nu cred ca obtinem decat o viata linistita si atat, dincolo...Dumnezeu cu mila.

ortodoxia nu este inchinare la idoli, sfintele icoane sunt lasate de insusi Dumnezeu. noi nu ne inchinam la icoane ci la cei ce sunt reprezentati in ele. cand ne rugam unui sfant nu il rugam sa ne ajute, sa ne faca si il rugam sa se roage Bunul Dumnezeu pentru nevoinetele noastre, pentru ca noi suntem neputiinciosi.

dvs daca sarutati o fotografie cu cineva drag inseamna ca sarutati hartia, materialul? nu, e ceva simbolic fotografia, gandul va este la acea persoana, asa este si cu icoanele. iar fotografiile ar trebui sa lipseasca din casele dvs pentru ca sunt tot chip cioplit, dar banuiesc ca asa si este.
Vechi 18.02.2012, 16:59:10
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ecaterina7 Vezi mesajul
dvs daca sarutati o fotografie cu cineva drag inseamna ca sarutati hartia, materialul? nu, e ceva simbolic fotografia, gandul va este la acea persoana, asa este si cu icoanele. iar fotografiile ar trebui sa lipseasca din casele dvs pentru ca sunt tot chip cioplit, dar banuiesc ca asa si este.
În acest sens am să citez un părinte drag, părintele Paisie Aghioritul, care ne vorbește despre icoane.

"Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Martorii lui Iehova nu au icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. Am spus odata unui martor a lui Iehova: “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului ei, atunci cand el este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 17:08:02
ecaterina7 ecaterina7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
În acest sens am să citez un părinte drag, părintele Paisie Aghioritul, care ne vorbește despre icoane.

"Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Martorii lui Iehova nu au icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. Am spus odata unui martor a lui Iehova: “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului ei, atunci cand el este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”.
idolii sunt bogatia, patimile de care nu mai scapam, idol este tot ce ne domina intr-un sens negativ si nicidecum Sfintele Icoane.
Vechi 18.02.2012, 18:46:38
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

as vrea sa relatez o intamplare ,eram la lucru in italia ,plecam toamna la struguri si intr-un an mi-am luat o poza cu copiii si sotia.seara cand ma culcam ma rugam ma uitam la poza si chiar plangeam de dor,eu fiind mai sentimental.in anul urmator cu graba plecarii am uitat sa-mi iau vreo poza si tot asa ma rugam normal. dar inima mea nu mai era atinsa de poza aceea.m-am simtit mai bine ,mai tare.se intampla un fenomen care cel mai bine se poate vedea la cei care lesina la spectacole cand iubesc sau idolatrizeaza vreun cantaret.nu intru in amanunte dar organismul secreta niste hormoni care imbata,inunda creierul si il aduce pe om intr-un extaz care-l face sa lesine.e un lesin placut.sa nu mai zicem de microbisti care trec de la extaz la agonie in cateva clipe si-s gata sa te execute.ex biblicGalateni 5:24
,,Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.,,sunt niste patimi,pofte care nu-s satisfacute decat daca te uiti la ceva frumos sa-ti placa,
daca sotia mea mi-ar saruta chipul din poza si n-ar asculta de mine nu m-as bucura prea mult.poate sa fie ea indragostita de chipul meu, important e sa asculte.la asta se referea Domnul in Ioan 4:23
Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.,,o inchinare care nu tine de loc
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 20:44:01
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:

Încercați pentru moment sine irae et sudio să judecați la rece lucrurile: de bună seamă veți fi de acord că ne putem face chiar din copil un idol, cu atât mai mult dintr-o imagine ce poate face atingere poruncii a II-a din Decalog! Și încă un lucru: în fața fotografiei persoanei iubite nu ne facem nici cruce, nici temenele, nici nu aprindem candelă. Deci una-i una, iar alta-i alta!
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 20:59:13
nicolae44 nicolae44 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2012
Locație: brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Încercați pentru moment sine irae et sudio să judecați la rece lucrurile: de bună seamă veți fi de acord că ne putem face chiar din copil un idol, cu atât mai mult dintr-o imagine ce poate face atingere poruncii a II-a din Decalog! Și încă un lucru: în fața fotografiei persoanei iubite nu ne facem nici cruce, nici temenele, nici nu aprindem candelă. Deci una-i una, iar alta-i alta!
nu vreau sa te contrazic dar iata ce s-a intamplat odata.un prieten a venit la mine cu un tanar care la un moment dat ramanand singur s-a pus pe genunchi nu cu o icoana in fata ci cu o poza de-a unei femei Desanca, si se ruga si ce stiu eu ce mai zicea .prietenu meu s-a cam luat de el pt ca il ajutase, si-l sfatuise sa termine cu aberatiile acelea.oamenii merg in iad nu ca ucid, sau curvesc,sau mint sau se inchina la nu stiu ce femeie ,fotbalist ,strabunic ci merg in iad daca nu se pocaiesc si daca nu primesc darul gratuit al izbavirii de sub puterea satanei si a patimilor,poftelor.mantuirea a fost implinita trebuie doar s-o primim si ce-i chiar mai important prin faptele noastre s-o pastram s-o lucram cum am scris mai inainte.greu am inteles ca oricine o poate primii si trebuie s-o primeasca dar nu toti o duc pana la capat.indemnul Domnului e sa o ducem pana la capat AMIN
Reply With Quote
Vechi 18.02.2012, 22:25:42
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu are sens să redeschidem un subiect caruia vi s-a raspuns de zeci de ori, chiar și eu personal am facut-o de câteva ori. Văd însă că vă plac, vă hrănesc aceste obieceuri de a intra în contradicție cu cei de altă confesiune. Eu unul însă am să vă dezamăgesc de data aceasta, nu am să vă mai fac pe plac. Ceea ce ați comentat nu vi se adresa direct, era doar un punct de vedere adresat unui user caruia îi folosește acest text.

Last edited by ovidiu b.; 18.02.2012 at 22:29:50.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2012, 07:24:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
Ceea ce ați comentat nu vi se adresa direct, era doar un punct de vedere adresat unui user caruia îi folosește acest text.
E adevărat că nu mi se adresa direct, însă era o ofensă la adresa lui Dumnezeu, iar eu nu pot sta impasibil la asemenea tentative. Să mă ierte Dumnezeu! Și să-l ierte și pe cel care a ticluit frazele acelea.

Last edited by osutafaraunu; 19.02.2012 at 13:20:46.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2012, 16:23:26
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
E adevărat că nu mi se adresa direct, însă era o ofensă la adresa lui Dumnezeu, iar eu nu pot sta impasibil la asemenea tentative. Să mă ierte Dumnezeu! Și să-l ierte și pe cel care a ticluit frazele acelea.
Din punctul tău de vedere este o "ofensă" la adresa lui Dumnezeu, asta nu înseamnă că este și adevărat, deci osutafaraunu cel apărător - grijă mare pe cine aperi...s-ar putea să ai surprize mari...însă nu sunt eu în măsură să te judec...toți dintre noi avem un singur Judecător drept. Mulțumesc, totuși, pentru inteția cea bună. Trebuie să apreciez și să nu trec cu vederea acest aspect.

ps: un sfat: a sta pe forum 24 din 24 de ore și a combate ideile altor confesiuni nu este egal cu intenția ta de a-L apăra pe Dumnezeu, ești departe de această intenție...ți-o spun ca unui frate...de aici denotă încă o dată "adevărul" în care te afli...te rog ia-le ca pe niște sfaturi si puncte de vedere izvorâte din compasiune și dragoste pentru un frate și fiu al lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18