View Single Post
Vechi 22.02.2012, 21:14:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin.oltean75 Vezi mesajul
Fara aprofundarea lor...cum se poate afirma ca crestinismul le insumeaza? Suna ilogic. Iarta-ma.
In budism avem insa si explicatii de natura psihologica ale acestor virtuti.

Este un budism inteles superficial (cel mai probabil din cateva definitii filosofice - fara suportul unor explicatii profunde)
Dar aceasta discriminare crestinism-budism, in favoarea celei dintai, este benefica in alimentarea unei credinte mai mari in virtutile crestine.
Am mai gasit la unele persoane interpretarea aceasta gresita, cu aprofundarea altor religii pentru a le intelege. Tocmai asta si spunem, in niciun caz nu trebuie aprofundate acele religii, e cea mai mare greseala. La fel nu aprofundam satanismul ca sa stim despre el.
La fel si religiile asiatice inclusiv budismul, sunt rezultate ale cautarii divinitatii de catre oameni, in urma ruperii legaturii directe cu Dumnezeu. In acest fel s-au nascut mai intai religiile idolatre, iar apoi derivate ale acestora. Budismul e o religie derivata din hinduism, se bazeaza mai mult pe practica. La fel ca si in cazul idolatriei este de fapt o cale opusa ajungerii al divinitate, este o strangere a legaturii cu ingerii cazuti. Unii budisti mai avansati ajung chiar sa posede puteri paranormale, puteri date de acesti ingeri cazuti. Si iti spun asta pentru ca eu fost atras de paranormal si am studiat religiile asiatice, am citit chiar doua carti despre yoginii tibetani.
E o conceptie gresita ca ingerii cazuti fac doar rau. De obicei la inceput dau o stare de bine, ca acela sa ramana in legatura. La fel se intampla in cazul pacatelor sau viciilor, de exemplu in cazul drogurilor spun cei ce le consuma ca dau o stare de bine cateva momente, ca sa repeti fapta.
Si in cazul reiki pe care l-am praticat, o perioada a dat o stare de mult bine.
Reply With Quote