![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Suna ilogic. Iarta-ma. In crestinism este evidentiat ceea ce este esential pentru mantuire (bucurie launtrica): credinta in Dumnezeu-Iisus, frica de pacat, smerenie si dragoste. In budism avem insa si explicatii de natura psihologica ale acestor virtuti. Citat:
Dar aceasta discriminare crestinism-budism, in favoarea celei dintai, este benefica in alimentarea unei credinte mai mari in virtutile crestine. Lipeste-ti sufletul de Hristos cu toata puterea - caci restul intradevar sunt vorbe ...
|
|||
|
|||
![]()
Așa înțelegi mântuirea în înțeles creștin: bucurie lăuntrică? Asta ți-o poți „procura” în multe moduri, însă nu mântuitoare. Bucuria este o consecință a vieții cu Hristos, însă nu izbăvirea de rodul păcatului - moartea duhovnicească.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Este optiunea ta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spunând că ți-o poți „procura” m-am gândit la diverse moduri prin care poți ajunge la o stare de bine lăuntric: ascultând o anumită muzic, contemplând, meditând, visând... Last edited by N.Priceputu; 21.02.2012 at 20:13:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bucuria este pacatoasa cand baza care o genereaza este nevirtuoasa (poate fi un furt, o crima, o razbunare, placerile comune..). Cand aceasta forma de bucurie este gustata de inima se spune ca "actiunea nevirtuoasa" asociata este completa. Din acel moment acea actiune se instituie intr-o cauza care va produce cu siguranta un efect negativ corespondent (exceptie : daca nu este purificata prin spovedanie).
Last edited by florin.oltean75; 21.02.2012 at 20:42:04. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu inteleg ideea multor oameni ..... si anume aceea ca....
Daca nu esti cu mine ........ inseamna ca esti impotriva mea .......... Nu fratilor, exista si o alta cale, a treia ....sau a patra Nu totul se vede in alb si negru, pot fi si multe nuante de gri !!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt multe chipuri de a intra în împărăția lui Dumnezeu, dar numai o singură ușă: Iisus.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu e ideea "multor oameni", ci Insusi Iisus Hristos spune "cine nu e cu mine, e impotriva mea". Intr-adevar e greu de inteles mai ales daca o iei afirmatia ca premisa cand ea e de fapt o concluzie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Accesati linkul sa vedeti cat de frumos vorbeste Mircea Eliade despre ortodoxie. |
|
|||
|
|||
![]()
"Asadar, orice drum ar apuca, o constiinta contemporana ajunge la crestinismul ortodox. Poate lucrul acesta se va implini tarziu, spre sfarsit de viata trista. Dar se va implini. Si el va fi luminarea de pe urma. Care, la unii, se va rosti: Cred intr-unul Dumnezeu. Iar la altii va transfigura viata, facand-o rodnica, adancind-o, largind-o si exaltand-o pana la proportii de vis. Iar la altii, luminarea va aduce hotararea renuntarii la viata. Renuntarea eroica, pe care toti trebuie s-o jinduim, si catre care nu se inalta decat personalitatile autentice si crunt incercate in lume."
Asta e concluzia lui Mircea Eliade. M-am inspirat deci, din experienta lui si din cuvintele parintelui Nicolae Steinhardt(Jurnalul Fericirii) cand am spus ca ortodoxia insumeaza toate religiile; si nu numai ca le insumeaza dar se afla si deasupra lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
O cantare ciudata, exsultet de ce se canta in BC si in alte "culte crestine" la Pasti | mihailt | Generalitati | 8 | 17.04.2010 02:20:05 |
Despre yoga "crestina" | mihailt | Generalitati | 10 | 08.07.2009 16:41:19 |
|