Citat:
În prealabil postat de stefan florin
...ca un creștin ce caută cu smerenie la faptele regelui său...Alo prietene! Carol NU a fost regele meu. Mihai nici el nu a fost, ba mai mult NICI NU O SA FIE! Citind mesajul tau, vad ca incepi sa o iei pe aratura, ca tot a inceput sa se duca zapada. Pai cum adica prietene, Carol al 2-lea isi alunga nevasta, isi aduce concubina si tu ii lauzi "faptele lui marete si crestine"? Asa ne-a invatat Hristos sa procedam? Pai e frumos? Uite ce zice Biblia amice:
" Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârșească adulter, și cine va lua pe cea lăsată săvârșește adulter." (Matei 5:32)
Si-a inselat cumva regina Elena sotul, dandu-i astfel lui Carol al 2-lea motiv de divort? Eu unul nu stiu. Cert este ca fostul rege Carol al 2-lea a comis defranare conform invataturilor Mantuitorului. Su tu amice il mai numesti "rege sfant si drept". In calitatea lui de sef al statului trebuia sa fie poporului sau model. Halal model, nu am ce zice! Ca sa nu mai pomenesc imprejurarile in care a avut loc prima lui casatorie cu Zizi Lambrino. Am vazut ca l-ai comparat pe Carol al 2-lea cu Ludovic al 14-lea al Frantei, numit si regele Soare. Amice intr-un singur fel se aseamana Carol cu Ludovic: amandoi au fost desfranati. Cel putin Ludovic a tinut la poporul sau, Franta a fost un regat prosper in timpul domniei lui Ludovic al 14-lea. A fost cel mai bun rege al Frantei. Carol a fost un rege slab, intrecut doar de Mihai. Ce sa mai zic, a fost un "adevarat rege", nu-i asa amice? Doamne ajuta!
|
Nu dragul meu, eu l-am comparat cu regele Saul și David și cu Solomon, doar trimitere aluzivă am făcut la Ludovic 14 și la lozinca legionarilor că cică ei vor face românia să strălucească exact ca soarele sfânt de pe cer, adică cică ei și nu Domnul și regele Lui... și dacă l-am comparat eu am impresia că regele Carol al II-lea al României, unsul Domnului, nu a mai făcut greșelile lui David deci iată se vede că el se pare că a învățat ceva din scripturi și din greșelile altora căci nu le-a mai repetat și așa s-a dovedit a fi un rege foarte înțelept, pe când voi ridicați mereu piatra ca toți fariseii ce se cred ei fără de păcat în timp ce au scroafa ucisă în coteț și apoi acoperită cu un maldăr de pământ ca să nu se mai cunoască, și cu toate astea îndrăznesc și cu nerușinare lovesc cu scrâșniri și turbare în inima... lor.
Faceți și voi comparația între David și regele Carol al II-lea și să vedem dacă aveți puterea să recunoașteți pe Adevărul.