View Single Post
Vechi 25.02.2012, 18:46:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_v Vezi mesajul
Pe bune, incepe sa devina iritant acest topic. Nu inteleg ce legatura este intre Biblie si votul cenzitar. A lasat Dumnezeu vreo porunca in acest sens?
Desigur că nu. Dumnezeu a poruncit să fim adepții democrației și republicanismului. El a spus "Dați Președintelui ce este al Președintelui". Nu a spus așa ?

Citat:
Dupa criteriul propus de catre initatorul topicului, ar insemna ca mogulii media, baronii din energie precum si imbogatitii peste noapte, mafia imobiliara, bancherii, camatarii sa dobandeasca cea mai mare pondere pentru a hotari rezultatul alegerilor.
Fiecare popor are conducătorii pe care îi merită. Și suprastructura socială conducătoare pe care o merită.

Citat:
Cu alte cuvinte, un profesor, o sora medicala sau un functionar public pierd dreptul de vot.
Ați enumerat persoane din starea a III-a.
Citat:
Ce propui, delegam puterea politica mialiardarilor de carton? Patronilor de media? Corporatii inter/multinationale? Celor care pun in vanzare derivativele? Ce legatura ar avea acest fapt cu meritocratia?
Dar eu nu am vorbit de meritocrație. Aceasta este o utopie despre care istoria nu ne oferă niciun exemplu. Nici nu ai cum s-o faci: meritul este necuantificabil, el nu poate fi reflectat de nicio diplomă sau înscris. Dimpotrivă, impozitul plătit poate fi reflectat de fișele fiscale.

Citat:
In alta ordine de idei, nu inteleg nici sa ma tai cu care porunca biblica intra in contradictie democratia?
Dar am susținut, eu sau altcineva, un asemenea lucru ? Pe de altă parte, dacă poruncile biblice nu intră în contradicție cu democrația, ele nu intră în contradicție nici cu celelalte forme de guvernământ. Știu că ați fi vrut un Dumnezeu al Democrației. Ei bine, nu există.
Dimpotrivă, dacă este să ne referim la regatul davidic, mie nu prea mi se pare democrație acolo.

Citat:
am uitat ca Biserica este si o institutie lumeasca, intotdeauna a luat apararea celui puternic.
Eu știam că Biserica este o instituție divino-umană, care a luat mai curând apărarea celui slab. La ce exemple concrete vă referiți, spunând că Biserica a luat apărarea celui puternic, ori că ar fi "instituție lumească" ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote