Citat:
În prealabil postat de androneo
Are dreptate Anna21 cand zice sa va lasam in pace, cu alegerea voastra. Dar noi suntem buni crestini si nu vrem sa ne lasam fratii prinsi in negura ignorantei si a lipsei de ratiune !!
"Există, însă o dovadă deloc ambiguă a sfericității Pământului. Dacă mergem afară într-o noapte senină și vom privi către Steaua Polară vom vedea că se află la jumătatea distanței între orizont și punctul de deasupra capului. Deci se află la o înălțime de 45 de grade deasupra orizontului. Dacă mergem în expediție la Polul Nord, vom vedea Steaua Polară deasupra capului. Dacă, în schimb, mergem către sud, în Antalya să zicem, vom vedea că Steaua Polară a coborât evident către orizont. Dacă ajungem pe ecuator, nu vom mai vedea deloc Polara fiindcă se va afla chiar pe orizont.
Dacă Pământul n-ar fi fost rotund, n-am fi putut observa acest efect. Dacă ar fi fost un disc, l-am fi observat doar dacă am fi mers pe muchie, dar e evident că nu facem asta. De aici tragem concluzia fără echivoc că ne aflăm pe o planetă sferică."
|
Este o interpretare absurdă care pare prin observare că pământul nu poate să fie decât glob dar e același lucru ca și cum ai observa soarele care pentru unii e la zenit și pentru alții la răsărit și pentru alții e la un anumit unghi sau pentru alții e sub linia orizontului și la ei e noapte și nu se vede pe cer și ei gata trag concluzia că pământul e sferic...
...însă interpretarea lor e absurdă căci nu țin ei seama de unghiul de refracție prin medii, adică nu țin ei seama că soarele și luna și stelele nu răsar și nu apun fizic ci doar ca iluzie și ele sunt deasupra pământului plat denivelat și rond în adânc, înconjurat lateral de mările de jos, și apariția și instalarea nopții se datorează unghiului făcut de lumină \_/soare\_/ prin medii astfel că doar un cerc, o oglindă plană, este luminată la un momendat și această suprafață luminată care se deplasează pe suprafața plană a pământului odată cu soarele nu este luminată la suprafața pământului de raze drepte până la soare căci nu este luminată la un momendat toată suprafața pământului ci doar un cerc. Și dacă ei nu țin seama de refracție prin medii, deci că razele fac unghi prin medii atunci pentru ei e musai că apusul și răsăritul se poate explica doar cu modelarea pământului ca sferă.
Deci ei neglijează unghiul de refracție la limita de separație precum și curbarea luminii prin medii, și această curbare a imaginii sau a razelor luminoase prin mediu se vede clar la efectul fata morgana pe nisip sau dispariția țărmului sau a catargului la vapoare pe apă care se depărtează de țărm, efect ce se bazează pe încălzirea aerului în apropierea mării sau a nisipului și astfel razele solare sau imaginile se arcuiesc. Căci dacă ar fi vorba de curbura pământului sesizată la doar câțiva kilometri de țărm atunci vă dați seama că pământul ar fi o sferă foarte foarte mică.
Însă eu cred că voi pur și simplu nu vreți ca să pricepeți... nu că sunteți bătuți în cap sau că nu puteți ci așa vă place vouă ca să nu vreți... vă place să țineți cu ursul: mormormor... și defapt el merge și hibernează și apare pe nepusă masă și vă (ră)sare în spate exact ca soarele.