Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Mai presus de Biserica Sa, El ne-a lăsat Duhul Sfânt:
"Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu." (Ioan 14,26 - versiunea Sinodală)
Iar Acesta ne aduce aminte tot ce ne-a spus și învățat Hristos. Dacă o biserică are învățături ce nu concordă cu ce ne-a spus Hristos, cu ce găsim în Scriptură, tare mă tem că ea nu este "Biserica Sa" oricât ar pretinde acest lucru...
|
Asa este, si cand a coborat Duhul Sfant? Ortodoxia spune ca la Cincizecime s-a infiintat Biserica. E de fapt harul, iar aceasta cum se transmitea credinciosilor? Cautati pasajul in care se spune ca unii primisera botezul lui Iisus dar nu primisera harul, dat prin punerea mainilor. Cine facea botezul si punea mainile? Cei randuiti de Apostoli, adica episcopii si prezbiterii. Nu toata lumea boteza. Si toti acestia impreuna cu credinciosii si Capul Iisus sunt Biserica.
E adevarat si pasajul al doilea, in Biserica e numai adevarul, de aceea ereziile erau indepartate. Acum ceva ce ar trebui sa ii incurce pe neoprotestanti: Mantuitorul a spus ca portile Iadului nu vor birui niciodata Biserica Sa. Timp de 1800 de ani, pana la formarea neoprotestantilor, nu a fost Biserica, adica portile iadului nu au biruit-o?
Iar despre faptul ca BO este Biserica am mai discutat, Dumnezeu arata adevarul, prin minuni, nu oamenii. Pentru ca fiecare cult sau religie crede ca acolo e si adevarul, dar asta e doar parerea lor omeneasca. Daca nu are si o dovada, de unde stim ca e si adevarat si asa spune si Dumnezeu?