View Single Post
Vechi 12.03.2012, 13:43:39
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cam confuz... În rest, parțial adevărat. Și la fondarea ei și azi, ea se numește Biserica, eventual Biserica Creștină. Că e "dreaptă", "universală", "botezătoare", "înduhovnicită", "sâmbătară și așteptătoare" - acestea sunt denumiri date de apartenenții ei (ai Bisericii).

Nu știu care e percepția ta cu privire la minuni, eu văd de exemplu vindecări de cancer prin puterea lui Dumnezeu, dar nu acestea le consider ca fiind minunile ce demonstrează Adevărul. Cea mai mare minune este transformarea caracterului uman după voia lui Dumnezeu și o viață schimbată asemenea lui Hristos mărturisind despre Adevăr.
Asadar incepi sa intelegi, o singura Biserica, nu o suta. Nu era gruparea Apostolilor, o alta grupare ce-si spuneau "botezatorii", altii ce-si spuneau "ziua de odihna", etc. Apostolii botezu ei la inceput apoi au randuit episcopi, prezbiteri, diaconi. Iar cand se duceau in alte parti nu aveau surpriza sa gaseasca altii care botezau si ei pe acolo, desi nu auzise nimeni de ei si nu pusesera Apostolii mainile pe capul lor. Intotdeauna de apropae 2000 de ani a fost o singura Biserica, adunare, cea lasata de Apostoli. Cei din afara ei erau in afara Bisericii, indiferent ca se numeau pagani, eretici sau schismatici.

In legatura cu vindecarile, cum iti scriam si in celelalat pasaj, tu dai exemple de lucruri care se intampla si in alte religii. Si samanii, paranormalii, pot vindeca boli, inclusiv cancer. Si in alte popoare oamenii se mai schimba, un japonez iti va zice ca si vecinul lui era alcoolic si s-a schimbat, acum e om bun. Asta intrebam si eu, cum spui ca la tine e adevarul si nu la altii, care nu cred in Iisus? Daca ii arati ca aveti aceleasi minuni ca cel pe care le stie el o sa ajunga la concluzia ca vraciul satului are religia cea mai buna, face cele mai multe vindecari.
Reply With Quote