Citat:
În prealabil postat de catalin2
Intotdeauna este biruitoare, nu ar avea cum sa fie biruitoare numai la sfarsit sau in cateva momente. Altfel ce fac oamenii care traiau atunci, doar cei care au trait la sfarsit se mantuiesc. Asta daca nu ai vrut sa spui de sfarsitul veacului cand va veni Iisus.
|
Da, asta am vrut să spun.

Sfârșitul luptei de veacuri dintre Bine și rău va aduce biruința deplină și a Bisericii lui Hristos.
Citat:
Si atunci si azi se numea Biserica. azi se numeste Biserica Ortodoxa ca sa se diferentieze de alte adunari care isi spun si ele biserica, de exemplu Biserica Catolica, or Biserica Ortodoxa e de fapt Biserica Catolica.
|
Cam confuz... În rest, parțial adevărat. Și la fondarea ei și azi, ea se numește
Biserica, eventual
Biserica Creștină. Că e "dreaptă", "universală", "botezătoare", "înduhovnicită", "sâmbătară și așteptătoare" - acestea sunt denumiri date de apartenenții ei (ai
Bisericii).
Citat:
intotdeauna in crestinism si apoi in ortodoxie s-a pus accentul pe deosebirea duhurilor. Dar daca ne uitam in Biblie vedem ca tot timpul adevarul era aratat prin minuni, nu prin discutii filozofice.
|
În Biblie, evreii cer minuni, iar grecii cer discuții filosofice; însă Adevărul S-a revelat ca fiind Hristos. De El avem nevoie cu toții, nu de minuni ori vorbărie:
"Fiindcă și iudeii cer semne, iar elinii caută înțelepciune,
Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie." (1 Cor.1,22.23 - versiunea Sinodală)
Citat:
Spui ca in toate cultele sunt minuni. Eu stiu doar de minuni pe la penticostali si mai au si catolicii cateva, dar acestea nu sunt minuni divine. In rest nu prea au nici macar inselari din acestea, doar o filozofie.
|
Nu știu care e percepția ta cu privire la minuni, eu văd de exemplu vindecări de cancer prin puterea lui Dumnezeu, dar nu acestea le consider ca fiind minunile ce demonstrează Adevărul. Cea mai mare minune este transformarea caracterului uman după voia lui Dumnezeu și o viață schimbată asemenea lui Hristos mărturisind despre Adevăr.