Citat:
În prealabil postat de DragosP
Eu n-am avut niciodată pretenția că din mâinile mele poate ieși altceva decât două cuvinte ironice.
Și nici n-am pretenția că pot învăța ceva pe cineva. De aceea, dacă vrei să vezi de ce este o prostie mare cât tine ce ai scris în legătură cu despărțirea unor creștini în general, și a REGELUI, în particular, pune te rog mâna și citește.
Nu te aștepta să-ți dau eu ție lecții, dar măcar marii duhovnici ai neamului nostru poate-ți ajung la inimă.
Hai pa din nou!
Cât despre cantitatea de cuvinte aflate-n mysql-ul forumului, știi tu: "e ușor a scrie versuri când nimic nu ai a spune!" Degeaba scrii tu mult dacă scrii prostii.
|
Din ce ai scris cu falsă modestie, răzbate trufia și iartă-mă că trebuie să observ, căci trufia te trimite la cărți și la mari duhovnici, la cărturari și farisei, frica de ei, și zic ei că ai scris prostii cu despărțirea fără însă să arate ei ce ai greșit ca tu să faci bine, lor, și să te autoândoiești de tine și de Dumnezeu crezându-l pe marele filozof cu indicația prețioasă ce nu mai dă lecții ci el situându-se undeva mai sus, în neant probabil, dă doar indicații făcând trimiteri la studiu, adică te trimite să te îndoiești singur și apoi să te pui cu burta pe carte punând mare valoare pe cărturari și farisei și pe 'marii' duhovnici tu, în loc să creadă mai bine ei în Dumnezeu, să-i facă ei Lui prima poruncă măcar și să urmeze pe sfinți, căci sfinții sunt mult mai mari decât oricare mare duhovnic, foarte apostol sau mai nou, teolog senzațional cu nume și renume.
Deci prostiile despre care flașnetezi dumneata nu există la mine ci tu doar le insinuezi și le invoci că ar exista, iar eu mărturisesc în lipsa argumentelor tale citibile pe care ți le-am cerut, că atunci n-am ce corecta la ce am spus și scris fără să mă cred infailibil, căci domnia ta nu dă citatul sau exemplul ci fiind criptic și ocult concluziv doar neagă și face trimitere la cărți și la foarte marii duhovnici, pe care nu-i citează, ci îi invocă, în sensul că el știe că eu mă înșel cu toate că el nu judecă și nici nu osândește ci doar combate politicos ca în orice discuție... din aia fără cuvinte căci el e adeptul vorbirii puține, luând exemplul de la cei mai mari duhovnici, care se cred probabil și sfinți, deși pe sfinți nu-i citează și nu-i urmează.
''Și duhul rău, cel mut și surd a ieșit din omul acela... și Iisus a plecat din mijlocul lor.''
SURD este tot cel ce aude Cuvântul dar nu-l face!.. iar apoi ca un mut combate cu credulitate și prostie. Nu mă refer la tine... ci la mine... păcătosul.