View Single Post
Vechi 14.03.2012, 22:48:28
Amaaa91 Amaaa91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.03.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Multumesc pentru raspunsuri, ma bucur ca stii multe lucruri, dar as mai dori sa iti pun doua intrebari:

Te-ai gandit vreodata ca ai putea abandona ortodoxia si daca da, de ce?
El s-a gandit vreodata ca s-ar putea converti la ortodoxie si daca da, de ce?

Amaaa, e asa de frumoasa Ortodoxia atunci cand o cunosti mai bine, e mai frumoasa decat dragostea dintre un baiat si o fata....
Acum, in privinta reprosurilor: in ceea ce priveste preotii, trebuie sa facem distinctia dintre har si pacate / virtuti personale. Orice preot primeste harul Duhului Sfant (dar aici e deja o chestiune de credinta) si in virtutea acestui fapt este cinstit si socotit slujitor al Domnului. Acesta este motivul pentru care,spre exemplu,Taina Cununiei oficiata de un preot beat e la fel de valida precum Taina Cununiei savarsita de un preot cu viata sfanta. Vorbesc despre Sfintele Taine si despre Liturghie, nu despre impactul lor in viata omului. Ca ar fi de dorit sa completeze acest har cu virtuti, asta e altceva. Nu trebuie sa ne smintim de preotii cu atitudine negativa, cautam unii mai buni si mai induhovniciti si sunt, slava Domnului.

Referitor la erezie, nu e vorba ca acei preoti care ti-au spus ca e eretic hotarasc cine se mantuieste sau nu, ci la faptul ca BO are anumite canoane lasate de Sfintii Parinti care arunca anateme, de exemplu, impotriva celor care nu cinstesc sfintele icoane sau sfintii sau celor care cred ca Fiul sau Sfantul Duh nu este aceeasi Persoana cu Tatal (noi avem un singur Dumnezeu in Treime - Tatal, Fiul si Sfantul Duh) sau celor care nu cred ca Fecioara Maria este Maica Domnului si ca a ramas fecioara inainte si dupa nastere. Sunt niste puncte specifice dreptei credinte, la care nu se poate renunta, asa, din prea multa iubire, deoarece oamenii sunt chemati sa se adapteze credintei, nu sa adapteze credinta in functie de nevoile lor.

Mijlocitori in ortodoxie in fata Sfintei Treimi (Tatal, Fiul, Sfantul Duh) sunt numai sfintii, in frunte cu Maica Domnului. Hristos este Dumnezeu si nu il poti separa de Tatal. Or prin deductie logica, daca Hristos este Dumnezeu, atunci maica lui Hristos se cheama Maica Domnului, Nascatoare de Dumnezeu.

Uite, iti recomand o carte de care sigur ai auzit - Calauza in credinta ortodoxa a parintelui Cleopa:
http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa
care explica pe larg diferentele dogmatice dintre ortodocsi si toate tipurile de protestanti.

Eu zic sa te gandesti cu multa atentie, sa cumpanesti bine, pentru ca esti tanara si e pacat sa faci un pas gresit, din pricina indragostirii tale. In timpul acesta, sa nu pierzi legatura cu duhovnicul, cu sfanta noastra biserica (mergi la Sfanta Liturghie de duminica!) si cu Sfintele noastre Taine! Eu am incredere in tine ca esti fata inteligenta si ca vei lua decizia corecta si placuta lui Dumnezeu!
Ce spui tu este religia ortodoxa si cunosc sinoade si canoane.. problema este ca desi sunt ortodoxa si cred in sfintii si in Maica Domnului nu gandesc la fel.. si mai ales cu icoanele.. La inceputuri si in ceea ce scrie in biblie ca daca tot afirma ca e sfanta scriptura calauza noastra, ca asa spunem si noi ortodocsii, nu erau icoane mijlocitori etc.. (o sa/mi gasesti versete care ar putea aduce la existenta la asa ceva sunt sigura) pe mine ma intereseaza sa ma mantuiesc si daca nu ma rog unui sfant anume si vreau sa ma rog lui Iisus Hristos care s-a jertfit pentru mine si ma iubeste mai mult decat parintii mei nu imi primeste rugaciunea? trebuie musai sa ma rog la un sfant? Eu pe Maica Domnului o vad ca pe mama mea, si ma rog ei ca sa il roage pe Fiul ei atunci cand simt nevoia unei mame. Iar sfinti da sunt mereu impreuna cu noi, dar sunt tot oameni, ce au spus apostolii nu pe noi sa ne slaviti(o sa caut exact versetul dar toata lumea il stie).
Nu stiu sincer ce sa mai spun .. simt ca înnebunesc
Reply With Quote