![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
El este crestin dupa evanghelie, nu am nimic cu religia lui si nu vad chiar asa multe diferente, au cruce in biserica lor. Nu se roaga la Fecioara Maria dar asta nu inseamna ca nu o considera mama lui Iisus (eu mereu voi avea un loc special pentru Mama noastra oriunde voi fi) In ceea ce priveste sfintii in consider prietenii nostri care se roaga alturi de noi dar consider ca Iisus Hrisos este unicul meu mijlocitor la Tatal . Parinti mei sunt persoane deosebite, mereu m-au lasat sa aleg ce doresc eu, au incredere in mine ca voi face alegerea corecta in viata. Mama este multumita ca este un baiat bun la ea atat conteaza,(a avut diferite probleme cu tata si nu doreste sa trec prin ce a trecut ea) bunica care m/a crescut multi ani considera ca fiecare om are o parte si ca nu trebuie sa-l supar pe Dumnezeu cu ce imi da. Parintii lui niciodata nu m-au fortat sa merg la biserica lor si nici nu ma preseaza sa i-au o decizie. Multumesc tuturor pentru ajutor Doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Impreuna cautati la Hristos, singurul in care este mantuirea, si la Cuvantul Sau, Sf.Scriptura. Rugati-L pe Domnul sa va lumineze, stati inaintea Lui si El va va da si lumina si intelepciune pentru ca, orice decizie veti lua, sa fiti fericiti ca sot si sotie, si impreuna ucenici ai lui Hristos. Scuze cu "ucenici", asa mi-a venit :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Este, într-adevăr, o situație dificilă. Și trebuie rugăciune multă.
Iar iubirea pe care v-o purtați ar putea să vă fie de mare ajutor în a vă pune de acord. De fapt, ortodox fiind, consider că el este ce trebuie să vadă adevărul credinței prin ochii și inima ta. E șansa lui să cunoască Ortodoxia prin tine. Sigur că și tu poți vedea prin el ceea ce iubește el și felul în care crede el. Pe undeva, cred că dacă puneți amândoi ceea ce aveți mai bun în credința voastră ar putea ieși una și mai bună. Cu alte cuvinte, îl poți ajuta să înțeleagă că dacă va trece la ortodocși nu va trebui să se asemene celor care sunt doar cu numele ortodocși. El are deja un bagaj foarte bun, pe care nu trebuie să-l abandoneze: cunoașterea Evangheliei, a Noului Testament. Cu această cunoaștere intrând în Ortodoxie va putea fi un ortodox mai bun decât mulți care n-o au. Evident că nu va trebui să se mândrească cu asta, însă ar putea fi de mult folos Bisericii, oamenilor care vă vor cunoaște. Dacă nu-i plac ortodocșii (sau mulți dintre ei), are ocazia să devină el un model și să își aducă și el lumina lui între oameni. Împreună aveți șansa să vă trăiți credința nu așa cum e (ne)trăită în mod obișnuit, unindu-vă viețile în Biserica cea de la început, căutând amândoi s-o regăsiți așa cum a fost sau așa cum trebuie să fie. Însă temelia aici este, pentru că Ortodoxia are continuitate harică neîntreruptă de la Cincizecime. Deci cred că puteți să vă uniți în credință, dacă el acceptă să fie o mlădiță care să se altoiască pe trunchiul Bisericii, pentru că ea are rădăcina. Și să creșteți frumos împreună, hrănindu-vă fiecare din ce are celălalt mai bun în credința sa. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De la inceput vad ca sunt ceva dezavantaje pentru tine in acest moment: fiind in Postul Mare, multi dintre cei induhovniciti nici nu se gandesc sa acceseze forumul, iar tu esti lipsita asadar de ceea ce cauti si-ti trebuie. Apoi, in ciuda faptului ca toti cei dragi iti vor binele, se pare ca ei insisi sunt in inselare, neintelegand riscul in care te afli in acest moment. Iar peste toate, dupa 5 ani de convietuire fara sfanta-cununie, este de inteles cam cat de mare stapanire si influenta are inca diavolul asupra voastra. Nu mi-o lua in nume de rau. Daca tot esti aici, trebuie sa fii dispusa sa vezi exact cum stai. Vorbesti despre neregulile din cadrul Bisericii Ortodoxe... De ce cauti "nereguli"? Peste un camp inflorit, albina cauta nectarul, iar musca - mortaciunile. Ceea ce ofera Mantuitorul Hristos prin Sfanta Liturghie este Lumina Lumii, este Viata Vesnica, ESTE Mantuirea... Niciunde in alta parte nu o vei afla, si cu totii suferim pentru fiecare suflet care se indeparteaza de Trupul si Sangele lui Hristos, datorita urzelilor diavolului. "Ca Tu esti sfintirea noastra." Asa spune crestinul ortodox in biserica. Si cu adevarat, in momentul primirii Sfintei Impartasanii, crestinul se sfinteste si devine una cu sfintii, daca si-a spovedit pacatele, s-a cait si si-a urmat canonul cu toata fiinta lui. Atunci, inainte de a primi Sfintele Taine, crestinul plange cu hohot in sufletul lui, fiindca inca se stie nevrednic pentru cinstea ce i se face. Nu fugi de darul pe care l-ai primit. Odata plecata, stiu din viata de zi cu zi, e aproape imposibil sa mai revii in sanul Bisericii Mama. Nu te amagi cu vorbe gen "Staulul asta sau staulul celalalt, tot in tarc suntem..." Alege singurul staul pe care l-au ales si Sfintii Parinti de la care avem munti de lectii si invataturi. Ei au crezut si in rolul Sfintei Fecioare in cadrul ortodoxiei, ei au crezut si in rolul sfintelor icoane si mai ales, oricat ar fi fost de izolati veneau din timp in timp si primeau Sfintele Taine. Fara ele nu exista mantuire decat pentru acei sfinti care au murit prin inchisori comuniste sau oricum, in imposibilitatea de a primi ceea ce-si doreau cu toata fiinta lor. Mai mult nu stiu ce sa spun. Acum, teoretic tu ai sansa unei duble mantuiri, ceea ce n-o poate intalni oricine. De ce ti s-a dat tie, poate ar trebui sa-ti dea de gandit. Cauta Adevarul. Spune-i celui cu care traiesti, ceea ce i-a spus si Filip lui Natanail: "Vino si vezi." Si roaga-te pentru Adevar. Eu nu cred ca Dumnezeu vrea sa te piarda, ci sa te intareasca in credinta. Iubeste-L pe Mantuitor si intra cu incredere in Casa Lui. Acea "Casa" recunoscuta din neam in neam, lasata noua de Sf. apostol si evanghelist Andrei. Nici nu stim noi cat suntem de privilegiati (pentru mantuirea noastra) ca ne-am nascut in Romania si nu in atatea alte locuri din lume... Avem tot ce ne trebuie AICI. "Faca-se voia Ta, Doamne." Gandeste-te bine, care este voia lui Dumnezeu? Daca constiinta ta iti va raspunde sa pleci, atunci pleaca, dar sa stii ca intr-o zi, tot constiinta ta, te va osandi. Iar asta e valabil pentru fiecare dintre noi. Si, avand in vedere ca dintre mesajele scrise, majoritatea apartin "altor confesiuni" (asta ca sa se inteleaga ca ortodoxia este cu adevarat blanda si iubitoare, daca permite asa ceva) transmit acelasi sfat tuturor celor care au ales alta cale de... mantuire decat ortodoxia. Fratilor, veniti si vedeti. Dumnezeu va iubeste. Daca vreti cu adevarat ceva, rugati-L sa va lumineze si intrati in Casa Lui, acolo unde diavolului i se decimeaza puterile, iar voi puteti primi Harul lui Dumnezeu. Veniti si vedeti cu ochii vostri. Cat inca e Lumina... Doamne-ajuta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Multumesc pentru raspunsuri, ma bucur ca stii multe lucruri, dar as mai dori sa iti pun doua intrebari: Te-ai gandit vreodata ca ai putea abandona ortodoxia si daca da, de ce? El s-a gandit vreodata ca s-ar putea converti la ortodoxie si daca da, de ce? Amaaa, e asa de frumoasa Ortodoxia atunci cand o cunosti mai bine, e mai frumoasa decat dragostea dintre un baiat si o fata.... Acum, in privinta reprosurilor: in ceea ce priveste preotii, trebuie sa facem distinctia dintre har si pacate / virtuti personale. Orice preot primeste harul Duhului Sfant (dar aici e deja o chestiune de credinta) si in virtutea acestui fapt este cinstit si socotit slujitor al Domnului. Acesta este motivul pentru care,spre exemplu,Taina Cununiei oficiata de un preot beat e la fel de valida precum Taina Cununiei savarsita de un preot cu viata sfanta. Vorbesc despre Sfintele Taine si despre Liturghie, nu despre impactul lor in viata omului. Ca ar fi de dorit sa completeze acest har cu virtuti, asta e altceva. Nu trebuie sa ne smintim de preotii cu atitudine negativa, cautam unii mai buni si mai induhovniciti si sunt, slava Domnului. Referitor la erezie, nu e vorba ca acei preoti care ti-au spus ca e eretic hotarasc cine se mantuieste sau nu, ci la faptul ca BO are anumite canoane lasate de Sfintii Parinti care arunca anateme, de exemplu, impotriva celor care nu cinstesc sfintele icoane sau sfintii sau celor care cred ca Fiul sau Sfantul Duh nu este aceeasi Persoana cu Tatal (noi avem un singur Dumnezeu in Treime - Tatal, Fiul si Sfantul Duh) sau celor care nu cred ca Fecioara Maria este Maica Domnului si ca a ramas fecioara inainte si dupa nastere. Sunt niste puncte specifice dreptei credinte, la care nu se poate renunta, asa, din prea multa iubire, deoarece oamenii sunt chemati sa se adapteze credintei, nu sa adapteze credinta in functie de nevoile lor. Mijlocitori in ortodoxie in fata Sfintei Treimi (Tatal, Fiul, Sfantul Duh) sunt numai sfintii, in frunte cu Maica Domnului. Hristos este Dumnezeu si nu il poti separa de Tatal. Or prin deductie logica, daca Hristos este Dumnezeu, atunci maica lui Hristos se cheama Maica Domnului, Nascatoare de Dumnezeu. Uite, iti recomand o carte de care sigur ai auzit - Calauza in credinta ortodoxa a parintelui Cleopa: http://www.scribd.com/doc/2397550/Pa...dinta-ortodoxa care explica pe larg diferentele dogmatice dintre ortodocsi si toate tipurile de protestanti. Eu zic sa te gandesti cu multa atentie, sa cumpanesti bine, pentru ca esti tanara si e pacat sa faci un pas gresit, din pricina indragostirii tale. In timpul acesta, sa nu pierzi legatura cu duhovnicul, cu sfanta noastra biserica (mergi la Sfanta Liturghie de duminica!) si cu Sfintele noastre Taine! Eu am incredere in tine ca esti fata inteligenta si ca vei lua decizia corecta si placuta lui Dumnezeu!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu sincer ce sa mai spun .. simt ca înnebunesc ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi, ortodocsii, nu suntem cu citatele din Biblie! ![]() Pentru noi doua sunt izvoarele credintei: Biblia si Sfanta Traditie, la paritate. Ideea este ca Hristos nu a scris nicio carte, nici macar Biblia, ci a predicat oral, iar Evangheliile au fost scrise mai tarziu, tot din ce se pastrase prin viu grai, bineinteles, prin insuflarea Sfantului Duh. La fel si VT a fost scris muuult dupa ce s-au petrecut acele evenimente relatate, dar oamenii stiau intamplarile petrecute cu Adam, Eva, patriarhii si le transmiteau mai departe, generatiilor urmatoare, prin viu grai, habar nu aveau sa scrie si sa citeasca. Oricum, in Biblie gasim doar o mica parte din ce a fost si sa stii ca Biblia, asa cum o avem noi astazi, s-a format tot in perioada sinoadelor. Sfintii au fost oameni, e adevarat, dar acum au ajuns in fata tronului sfintei Treimi,prin harul pe care l-au primit si cu care au lucrat fapte de mantuire in timpul vietii si cu care mai lucreaza si acum pentru cei care li se roaga, dar stii ca si Hristos a fost om, si Dumnezeu si om... Da, asa e e religia ortodoxa, adica religia ta, Amaa... Eu sunt sigura ca de cunoscut o cunosti, dar incearca sa o si traiesti! Te va scapa de multe tulburari si iti va aduce bucurie senina in suflet, bucurie pe care o poti impartasi si celui pe care il iubesti. Sa iti ajute Dumnezeu!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Stai linistita,intelegem cu totii prin ce treci. Pastreaza-ti credinta,spiritul de discernamant,roaga-te,gaseste un duhovnic bun,si vei gasi rezolvare. Insa doar prin Biserica,cea una-singura,lasata de Domnul nostru Iisus Hristos. Doamne-ajuta! Last edited by Raoul; 14.03.2012 at 23:26:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ammaa, pe cine iubesti mai mult???? pe Dumnezeu si ortodoxia cu care ai crescut, sau pe prietenul tau.... aici nu alegi intre religia ortodoxa si cea penticostala, ci intre religia ortodoxa, Dumnezeu, Iisus, maica domnului si prietenul tau..... eu stiu ce inseamna iubirea adevarata, si ma bucur ca nu sunt in locul tau.... e o decizie atat de grea.... cand o sa raspunzi la intrebarea mea initiala o sa poti lua o decizie..... eu as spune sa nu iti parasesti religia.... eu asa as face.... si Dumnezeu o sa iti arate caldura si recunostinta Sa..... dar asta o sa se intample dupa ce o sa treci prin clipe groaznice datorita ispitelor venite de la diavol..... ai grija de tine... Doamne ajuta!!!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce ne pot invata alte religii? | andreicozia | Alte Religii | 86 | 27.01.2012 13:20:03 |
Simboluri religioase in marile religii | Iordache Adrian | Intrebari utilizatori | 7 | 24.07.2011 17:03:45 |
alte religii | ralluka | Alte Religii | 5 | 26.02.2009 04:44:40 |
Inmormantarea la celelalte religii | tigerAvalo9 | Generalitati | 19 | 18.02.2009 23:08:38 |
well , daca tot e despre alte religii | Nitro | Alte Religii | 7 | 14.06.2007 13:18:16 |
|