View Single Post
Vechi 15.03.2012, 13:34:17
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Am inteles, e vorba de concepte new age, hinduse etc. Tu spui ca ar fi gresite, eu incerc sa nu plec de la premisa asta, vreau sa trag eu concluzia ce e gresit si ce nu, dupa ce inteleg ce spune hindusu, budistu sau ce-o fi el. Nu pot sa consider ca orice nu e conform crestinismului ortodox este apriori gresit. Efectiv nu pot sa iau de adevarat un set de propozitii DOAR pt ca sunt emise de o religie anume sau de un grup de oameni sau de o carte. Hai sa renuntam pentru moment la apelul la autoritate si sa vedem ce iese.

Si de unde stiti ca ortodocsii de pe forum nu au ajuns la concluzia-dupa mai multe cautari si dupa ce au plecat de la aceeasi premisa ca si dvs.- ca ortodoxia e religia adevarata? Noi toti suntem niste fii risipitori care dupa multe suferinte si rataciri am gasit in ortodoxie poarta si calea catre VIATA. Nu toti avem capacitatea de a intelege concluziile ortodoxiei, majoritatea ne-am ars si dup-aia, abia, am inteles de ce asa si nu altfel.

Nu e greu de banuit ce iese daca renuntam la apelul la autoritate : iese inca o secta.
Reply With Quote