View Single Post
Vechi 15.03.2012, 19:18:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Am inteles, e vorba de concepte new age, hinduse etc. Tu spui ca ar fi gresite, eu incerc sa nu plec de la premisa asta, vreau sa trag eu concluzia ce e gresit si ce nu, dupa ce inteleg ce spune hindusu, budistu sau ce-o fi el. Nu pot sa consider ca orice nu e conform crestinismului ortodox este apriori gresit. Efectiv nu pot sa iau de adevarat un set de propozitii DOAR pt ca sunt emise de o religie anume sau de un grup de oameni sau de o carte. Hai sa renuntam pentru moment la apelul la autoritate si sa vedem ce iese.
Normal ar fi ca mai intai sa afli cate ceva despre ortodoxie si apoi sa vezi ce spun si altii. Ca altfel nu vei stii care este adevarul, orice religie are si ceva care seduce. Mircea Eliade parca spunea ca si canibalismul sau jertfa rituala are ceva ce te atrage daca ii patrunzi sensul. Pe scurt orice prostie pare buna pe dinafara.
Drumul invers l-am parcurs eu, am fost ateu, apoi mi-au placut religiile asiatice, paranormalul, dupa ce am devenit credincios credeam ca toate cultele crestine sunt la fel, deci toate drumurile.
Reply With Quote