View Single Post
Vechi 16.03.2012, 12:03:12
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Este chiar mai bine dacă așa stau lucrurile, nu știam că a fost căsătorită Elena Lupescu mai înainte, deci dacă el s-a despărțit și a luat pe una despărțită cu care a stat 19 ani împreună înseamnă că a făcut onoare echitabilității într-o relație, a fost chiar mai cinstit neluând o fecioară ci o femei asemenea lui, deci s-a umilit și s-a considerat nevrednic de o fecioară și a luat o femei despărțită de bărbat așa cum era și el. Nu am mințit amice ci poate că așa am vrut să susțin sau așa mi-a fost dat să nu știu, căci oricum Adevărul iese la Lumină întotdeauna însă dumneata nu știi ce înseamnă Adeverul pentru că nu-L cunoști pe El.

2. Nu față de ceremonia bisericească numită ''căsătorie'' se socotește desfrânare amice, făcută între bărbat și femeie, ci desfrânarea se referă la relația cinstită și curată pe care o are bărbatul cu femeia înainte lui Dumnezeu în veșnicie, la taina căsătoriei se referă, deci nu verigheta lumească și fățarnică și ipocrită contează ci CRUCEA Vieții în relația respectivă... iar Domnul Iisus nu a binecuvânta căsătoriile lumești ca paravane ale desfrânării și ale plăcerilor blestemate sub fațada văruită a căsătoriei lumești ci a spus foarte clar adresându-se Maicii Sale: ''Femeie nu a sosit încă ceasul Meu'' iar acei doi care s-au căsătorit în Cana Galileii văzând minunea Domnului au lepădat viața de oameni căsătoriți lumește și au urmat pe Iisus ajungând ucenici și sfinți. Deci e clar că vorbești prostii foarte mari căci nu cunoști scriptura, în schimb invoci duhovnici... pe sfinți trebuia să-i urmzei, pe oricare!
Deci tu voiai să fie ei feciori în relația lor din moment ce ambii s-au recăsătorit? Adică să îmbrace din nou la căsătorie de ochii lumii rochia albă și costumul alb de miri? Nu vezi cât poți fi de ipocrit? Și grozăvia asta e mai strigătoare la cer decât orice pe lume! Deci iată că iarăși regele soare s-a smerit și nu s-a îmbrpcat în alb, căci albul se cuvine feciorilor care nu au făcut malahie și n-au avut relații cu parteneri până la căsătorie, până la relația biunivoc acceptată de a fi uniți în veșnicie cu ceremonie sau fără... deci nu e vorba de căsătorie ca ceremonie ci căsătorie se consideră relația dintre un bărbat și o femeie când ambii acceptă să rămână împreună, și asta nu e concubinaj căci concubinajul presupune o posibilă despărțire și chiar o nerămânere împreună decât vremelnic pentru satisfacerea plăcerilor, dar oricând partenerii își pot găsi alți parteneri, deci din start se refuză veșnicia, permanența... și aia înseamnă concubinaj. N-are asta nimic cu ceremonia religioasă și cu verighetele fățărniciei, ci cu relația profundă dintre bărbat și femeie înaintea lui Dumnezeu, adică e vorba de cinste, onoare și respect reciproc.

3) Biserica ortodoxă nu condamnă pe nimeni ci sfătuiește ca să fie evitate relațiile cu neamurile, între soți și nași, între rude sub gradul IV, și mai ales relațiile duhovnicești primează, căci la Dumnezeu nu mai există rude de sânge ci toți suntem frați, și Domnul nu a venit ca să judece sau să osândească pe cineva ci să caute și să găsească oaia pierdută... Așa că ești complet bolnav nu numai de ură față de regele Carol al II-lea căci ai fost otrăvit de rege dar se pare că ești otrăvit și de superstițiile fățărniciei desfrânatei jidoavce care a amăgit biserica și pe toți cei care sperie lumea cu indicațiile prețioase. Deci ești complet amăgit și vrăjit de flașneta roșie, și să știi că eu te iert de insolențele nesfârșite, însă Domnul așteaptă să te îndrepți și să ieși din minciună și fățărnicie și ipocrizenie!

Te rog să încerci să vezi cu ochi drepți pe regele soare al României Marinu ca un pârâș ce se lasă mituit de prostiile bârfelor politicienilor corupți, populiști, ipocriți, și de carton care nu au decât interesul accesului la putere pentru obținere de privilegii prin legile fărădelegii.

Domnul vorbește de legea sfințeniei și nu ca o fățărnicie ipocrită ci ținută nu numai cu numele ci cu viața.

Deci nu te mai lăsa păcălit de superficialități și de palavrele vremurilor. Asta dacă ești serios, sau dacă vrei să slujești satanei, ascunse sub piei de oi și băgată prin biserici atunci nu am să te poat eu opri: tot înainte ca s-pionerii!
amice, canoanele bisericesti spun CLAR: nimeni NU are voie sa aiba relatii sexuale cu partenerul (partenera) pana nu primeste binecuvantarea lui Dumnezeu prin Taina Sfanta a Casatoriei. Daca nu se indeplinesc aceste conditii cei doi traiesc in desfranare. Carol 2 a trait cu Elena Lupescu timp de 19 ani cum amice (1929-1947-anul casatoriei lor)? Tot ma aburesti ca era o relatie cinstita, binecuvantata. Binecuvantata de cine? Spui ca la cei 2 (Carol si Lupescu) nu se cadea sa se imbrace in alb la Sf. Taina a Casatoriei. Asa este. Nici NU aveau voie pentru ca Biblia interzice acest lucru. Carol 2 NU avea dreptul de a divorta de sotia lui (regina Elena) si de a lua pe alta (Lupescu). Si totusi in IPOCRIZIA LOR (si nu a mea asa cum ai sustinut) au facut-o in Brazilia la Rio in 1947 cand s-au casatorit. Doamne ajuta!
PS-amice ai un stil aparte de a interpreta Biblia. Esti mai ezoteric decat Oreste, pe bune!