Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Eu cred că primit deja răspunsul la această întrebare, însă tu refuzi să îl accepți. Nu-i bai, ești liber să crezi vrei...
|
Sincer, nu vad unde am primit raspunsul. Ai insirat o serie de citate si cam atat. Explica-mi cu cuvintele tale, daca poti si daca vrei: de ce un suflet nevinovat de copil trebuie sa patimeasca pacatele parintilor sai?
Sincer, eu nu cred ca Dumnezeu face asa ceva, nu cred ca poate pedepsi un suflet nevinovat.
Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Acum am și eu câteva întrebari: Tu crezi în Iisus Hristos? Crezi în mântuire? Nu crezi că Iisus ne-ar fi vorbit despre reîncarnare dacă ea ar fi cu adevărat soluția mântuirii? Unde ne vorbește Iisus Hristos de reîncarnare? De ce a mai venit Iisus Hristos să ne arate calea mânturii - dacă reîncarnarea stă în picioare (adică mântuirea devine automată)?
|
Eu cred ca ceea ce a spus Isus intr-adevar nu mai stie nimeni. Multe din spusele sale au fost trecute sub tacere. Mare parte din actuala dogma a bisericii crestine (ortodoxe, catolice) este creatia ulterioara a unor preoti. Multe din asa zisele datini crestinesti sunt datini pagane preluate si adaptate la crestinism (una dintre ele este chiar Craciunul, care, in realitate, n-are nicio legatura reala cu nasterea lui Isus. Isus a fost nascut undeva in lunia martie).
Mai cred ca Isus a vorbit de reincarnare insa , asa cum spuneam, partea asta a fost trecuta sub tacere. E un singur pasaj in Noul Testament (nu il stiu exact care, l-am spus candva, il poti gasi chiar pe threadu asta) in care Isus spune clar, ca pacatele unui copil bolnav nu sunt ale parintilor sai ci ale sale. Mie mi se pare foarte clar ca se refera la reincarnare, la faptul ca venim pe lume cu un bagaj.
Isus a venit ca sa ne arate calea iubirii.
Am si eu cateva intrebari:
1. cati ani are pamantul? (7000 sau 4.5 miliarde?)
2. de unde vina lumina ? E din soare sau de unde? Biblia spune , in Geneza, ca intai Dumnezeu a facut lumina iar abia dupa aceea (in ziua a patra) a facut Soarele si Luna (luminatorii cei mari). Stiai ca pana acum 300 de ani biserica inca considera ca soarele n-are nicio legatura cu lumina, se considera ca lumina e de la Dumnezeu iar Soarele e doar asa, ceva prin care trece lumina.
Cum comentezi?