View Single Post
Vechi 17.03.2012, 15:23:27
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce inseamna se fac de ras ? Adica tu esti ala desteptu care ai fost si ai masurat ce si cum si razi de noi prostii ? Macar stii de unde vin cei 4.5 miliarde de ani ?

Eu nu intru in speculatii in ceea ce priveste varsta pamantului dar nu-mi permit nici sa-l ingradesc pe Dumnezeu.Au fost altii inaintea mea care l-au cunoscut mai bine si atunci ma tin si eu cu dintii de invatatura lor.Si in definitiv chiar daca as gresi, ce importanta ar avea ? Ce importanta are daca pamantul are miliarde de ani sau a fost facut ieri ?
Ba il ingradesti pe Dumnezeu din moment ce insisti cu versiuni vechi de mii de ani despre lume, facerea lumii si alte incercari ale acelor oameni de a explica universul si pe Dumnezeu.
Dumnezeu este ce este indiferent ca zici tu ca pamantul a fost creat in 7000 de ani sau eu in 4.5 miliarde. Descoperirile stiintifice neaga varianta celor 7000 de ani in mod clar si fara tagada. Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum).
Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta. Cred ca ar trebui sa fii mai putin inflexibil cand vine vorba de stiinta. A da dreptate stiintei in dauna Bibliei nu inseamna ca il negi pe Dumnezeu ci doar ca Dumnezeu este atat de mare incat nu pot oamenii de acum 5000 de ani sa-l fi explicat in mod exhaustiv. Stiu, ti-ar fi placut ca ceea ce scrie in Biblie sa fie AD LITERAM adevarat insa nu este. Cele 7 zile ale creatiei sunt metafore, nu zile calendaristice (nici n-ar fi fost posibil din moment ce Soarele a fost creat in ziua a patra).
Reply With Quote