Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2012, 15:00:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de wassabi Vezi mesajul
Unii dintre voi se fac de ras afirmand ca pamantul a fost creat acum 7000 exact cum s-a facut biserica de ras cand insista pe ideea ca pamantul e centrul universului si ca planetele se invart in jurul pamantului.

Deci, dupa voi, pamantul are 7000 de ani si credeti ad literam tot ce scrie in Geneza?
Ce inseamna se fac de ras ? Adica tu esti ala desteptu care ai fost si ai masurat ce si cum si razi de noi prostii ? Macar stii de unde vin cei 4.5 miliarde de ani ?

Eu nu intru in speculatii in ceea ce priveste varsta pamantului dar nu-mi permit nici sa-l ingradesc pe Dumnezeu.Au fost altii inaintea mea care l-au cunoscut mai bine si atunci ma tin si eu cu dintii de invatatura lor.Si in definitiv chiar daca as gresi, ce importanta ar avea ? Ce importanta are daca pamantul are miliarde de ani sau a fost facut ieri ?
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 15:23:27
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ce inseamna se fac de ras ? Adica tu esti ala desteptu care ai fost si ai masurat ce si cum si razi de noi prostii ? Macar stii de unde vin cei 4.5 miliarde de ani ?

Eu nu intru in speculatii in ceea ce priveste varsta pamantului dar nu-mi permit nici sa-l ingradesc pe Dumnezeu.Au fost altii inaintea mea care l-au cunoscut mai bine si atunci ma tin si eu cu dintii de invatatura lor.Si in definitiv chiar daca as gresi, ce importanta ar avea ? Ce importanta are daca pamantul are miliarde de ani sau a fost facut ieri ?
Ba il ingradesti pe Dumnezeu din moment ce insisti cu versiuni vechi de mii de ani despre lume, facerea lumii si alte incercari ale acelor oameni de a explica universul si pe Dumnezeu.
Dumnezeu este ce este indiferent ca zici tu ca pamantul a fost creat in 7000 de ani sau eu in 4.5 miliarde. Descoperirile stiintifice neaga varianta celor 7000 de ani in mod clar si fara tagada. Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum).
Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta. Cred ca ar trebui sa fii mai putin inflexibil cand vine vorba de stiinta. A da dreptate stiintei in dauna Bibliei nu inseamna ca il negi pe Dumnezeu ci doar ca Dumnezeu este atat de mare incat nu pot oamenii de acum 5000 de ani sa-l fi explicat in mod exhaustiv. Stiu, ti-ar fi placut ca ceea ce scrie in Biblie sa fie AD LITERAM adevarat insa nu este. Cele 7 zile ale creatiei sunt metafore, nu zile calendaristice (nici n-ar fi fost posibil din moment ce Soarele a fost creat in ziua a patra).
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 15:43:40
Senior Member

Implicit

Citat:
Ba il ingradesti pe Dumnezeu din moment ce insisti cu versiuni vechi de mii de ani despre lume, facerea lumii si alte incercari ale acelor oameni de a explica universul si pe Dumnezeu.
Dumnezeu este ce este indiferent ca zici tu ca pamantul a fost creat in 7000 de ani sau eu in 4.5 miliarde. Descoperirile stiintifice neaga varianta celor 7000 de ani in mod clar si fara tagada. Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum).
Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta. Cred ca ar trebui sa fii mai putin inflexibil cand vine vorba de stiinta. A da dreptate stiintei in dauna Bibliei nu inseamna ca il negi pe Dumnezeu ci doar ca Dumnezeu este atat de mare incat nu pot oamenii de acum 5000 de ani sa-l fi explicat in mod exhaustiv. Stiu, ti-ar fi placut ca ceea ce scrie in Biblie sa fie AD LITERAM adevarat insa nu este. Cele 7 zile ale creatiei sunt metafore, nu zile calendaristice (nici n-ar fi fost posibil din moment ce Soarele a fost creat in ziua a patra).
In primul rand ca eu sau tu nu spunem nimic.Repetam si noi ce am auzit la altii.Mai destepti sau mai putin destepti.
In al doilea rand eu nu am ars pe nimeni pe rug.Nici BO nu imi aduc aminte sa fi ars pe rug nici oameni de stiinta nici vrajitoare sau alte persoane.
In al treilea rand este treaba mea sa cred ce vreau.Putem avea o discutie pro sau contra despre orice dar nu te sui pe un piedestal ca te sui degeaba.Oricine poate fi un Einstein pe internet.
Faptul ca eu cred ca pamantul are sau nu miliarde de ani ma priveste pe mine.Faptul ca unii au o teorie despre cum s-a format materia in interiorul sistemului solar si ei cred ca daca masoara varsta unui meteorit pot masura varsta pamantului ii priveste pe ei.Eu cred ce cred pentru ca nu-l pot introduce pe Dumnezeu asa cum il percep eu in modelul asta.De ce n-ar fi creat Dumnezeu universul batran pentru ca trebuia sa fie batran ? Sau pamantul la fel ? De ce trebuie eu sa inteleg miliarde unde scrie zile si multi sfinti imi zic sa citesc zile ? De ce sa nu inteleg eu de ce a fost creat soarele in ziua a 4 a cand este explicat foarte logic de catre sfinti ? Doar pentru ca "oamenii de stiinta " cred ei ca materia este adevarul absolut ?
Am mai vazut un credincios, intrebat de ce universul ar avea 16.5 miliarde de ani a raspuns :" Pentru ca altfel nu fi destul timp pentru formarea tuturor elementelor chimice " .Pai scuza-ma puteti voi crede in ce vreti dar inainte sa cereti altora sa priveasca Biblia cu alti ochi ar trebui sa va puneti logica la punct.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 16:09:44
wassabi wassabi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.10.2010
Locație: Bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru wassabi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Faptul ca eu cred ca pamantul are sau nu miliarde de ani ma priveste pe mine.
Evident, dar daca pui problema asa atunci nu avem ce discuta. Asta e discursul unui nebun, rupt de realitate. Asa orice nebun poate spune : ce cred eu e treaba mea, nu te intereseaza. Da, asa e, dar aia care spun asta stau, in general, in ospicii.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 19:47:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Evident, dar daca pui problema asa atunci nu avem ce discuta. Asta e discursul unui nebun, rupt de realitate. Asa orice nebun poate spune : ce cred eu e treaba mea, nu te intereseaza. Da, asa e, dar aia care spun asta stau, in general, in ospicii.
Faptul ca tu iti inchipui ca eu am spus ca pamantul are 7000 de ani e problema ta.Cum zice si Florin daca ai vrea sa aproximezi ceva pe baza Bibliei ai putea aproxima timpul scurs de cand Adam a fost izgonit din paradis.Nu putem sti cat a stat acolo deoarece nu exista moarte in paradis.
Eu am spus doar ca daca Dumnezeu ar face sa-ti apara maine in fata blocului un copac de 30 de metri asta nu inseamna ca ai dormit 100 de ani pana a crescut copacul.Daca intelegi asta bine.Faptul ca vezi stelele aflate la 16.5 miliarde de ani nu inseamna neaparat ca Dumnezeu le-a creat acum 16.5 miliarde de ani ci poate insemna ca le-a creat ca sa cascam noi gura la ele si sa descoperim ce Creator mare avem.La fel si pamantul, putea fi pregatit pentru viata.De aceea nu e neaparat ca pamantul sa fie creat cu 4.5 miliarde de ani in urma cum ne spun datarile meteoritilor.Nu e neaparat ca pamantul sa se ciocneasca de o alta planeta ca sa apara luna.Astea sant tentative de a explica creatia fara a apela la ajutor "de sus ".Nimeni nu a vazut vreodata o planeta formandu-se, avem diferite modele mai mult sau mai putin materialiste.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2012, 21:11:04
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Inainte de a te grabi sa ma contrazici incearca sa iti aduci aminte ca Biserica, cu sute de ani inainte, avea pozitii similare despre teoria geocentrica (au fost arsi oameni pe rug, se insista ca cei care spun altfel sunt eretici si alte afirmatii de pe poziti de forta si ireconciliabile, cum faci tu acum).
Biserica a fost DOVEDITA ca fiind in eroare in o parte din afirmatiile dogmatice anterioare pe care, prea multa vreme, le-a sustinut cu tarie si violenta.
Aceeasi confuzie pe care o au cei ce nu au prea multe cunostinte despre religie, auzite si neverificate de pe site-uri atee sau new-age. Tu scrii despre Biserica Catolica, noi de 1000 de ani nu mai avem nicio treaba cu catolicii, noi suntem Biserica Ortodoxa, nu am avut treaba nici cu Galilei, nici cu inchizitia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Detasare de religie disbel Generalitati 57 12.04.2013 14:13:16
Conservatorismul in Religie eodor nastasa Generalitati 92 15.04.2010 12:28:25
Religie Darkanian Pocainta 4 07.12.2009 12:20:13
Olimpiada de religie amica-x Generalitati 3 12.02.2007 23:11:46