View Single Post
Vechi 23.03.2012, 09:48:19
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Te-au pacalit si pe tine niste adventisti? Eu am discutat cu osuta in trecut si stiu ce interpretari ilare dau textului Scripturii si cum il sucesc ca sa iasa in acord cu invatatura lor cand un citat ii contrazice.
De exemplu in cazul Sabatului traduc ziua de odihna in locul cuvantului odihna. Sabat inseamna odihna, iar in unele locuri e vorba de cuvantul odihna, nu se ziua de odihna. Mai spun ca "a saptea" se refera la denumirea zilei, nu la numaratoarea zilelor, la fel cu confuzia intre odihna si ziua de odihna.
Prietene, nu știu cum să ți-o zic să nu te superi, dar dai impresia de o extrem de rară cecitate spirituală! Posibil să fie doar o mândrie confesională ce te împiedică să recunoști eroarea. Am spus-o de atâtea ori că m-am și plictisit: noi (adventiștii români) nu avem o traducere proprie a Sfintei Scripturi, iar argumentele ce vi s-au adus sunt din traducerea ortodoxă a Bibliei și (culmea culmilor!) chiar din Catehismul Ortodox. E o situație teribil de jenantă și voi pare că n-o sesizați! Dacă mi s-ar demonstra cu "Biblia adventistă" și cu scrierile Ellenei White că greșesc în privința zilei de odihnă, m-aș ascunde în gaură de șobolan! Nu pot să zic mai mult de atât...

Citat:
Asadar, prima data cand se face referire la saptamana si ziua de odihna este in desert (afara de zilele facerii).
Cum de se face abstracție de zilele Facerii, zile care chiar se regăsesc în motivația poruncii a IV-a din Decalog? Căci Dumnezeu a muncit 6 zile, poruncindu-ne ca și noi să ne facem "tot lucrul" nostru în săptămâna de lucru; și S-a odihnit în ziua a șaptea, poruncindu-ne să "ne aducem aminte" de ea și să facem la fel. De unde provine această amnezie spirituală, că adică tot atunci în zilele de început ale Terrei, Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit ziua a șaptea -o lucrare fără precedent și fără "postcedent"- pentru o zi calendaristică? Omul uită să sfințească și să binecuvânteze la rândul lui ziua rânduită, pusă deoparte, consfințită, destinată special unui scop sfânt; alegând mai bine să "sacralizeze" o zi eminamente păgână, ori chiar să declare senin că pentru el toate zilele sunt la fel!

Citat:
Acolo intr-o zi Domnul a dat mana din cer. In a sasea zi de cand a cazut mana le-a spus ca a doua zi e ziua de odihna si sa stranga dublu. Asadar era o zi la intamplare, in decalog Domnul doar aminteste ca la fel a fost si la creatie.
Nici nu realizezi cât de periculoasă este această teorie a haosului și întâmplării! Pentru Dumnezeu nimic nu este "la întâmplare", doar cifra 7 ar trebui să te pună serios pe gânduri, precum și faptul că în peste 100 de limbi și dialecte denumirea zilei de sâmbătă provine din biblicul Sabat. Chiar și fără stânjenitoarele argumente din Biblia Ortodoxă și Catehismul Ortodox!

Citat:
Noi nu mai avem legatura cu ziua aceea
Mare dreptate ai! Nu mai avem legătura, am rupt-o... Și ne mirăm de ce nu este binecuvântare, de ce este atâta întunecime spirituală, de ce suntem blestemați...