Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Eu cred ca lucrurile sunt mult mai nuantate.
Schimbarea de regulament s-ar putea sa fi aparut recent, daca are motivatie anticrestina sau nu, e partea a doua.
Este dreptul fiecarei institutii de a impune norme de protectie a muncii si asta nu vizeaza numai pe beneficiar (pacientul) cat si pe angajat.
Nu cred ca ti-ai permite de ex. sa porti o cruce la gat sau parul desfacut daca ai lucra la un razboi de tzesut.
Si intr-adevar, purtarea crucii la gat nu este o norma obligatorie pentru crestini, poti sa contr-argumentezi asta?
A nu purta crucea 8 ore la gat in timpul programului nu cred ca se poate asimila cu o denuntare a propriilor convingeri crestine.
Sunt insa religii care obliga credinciosul la a purta anumite insemna sau a face anumite actiuni indiferent de loc si timp.
Si mai este un aspect, daca angajatul ar fi de alta credinta, te-ai simti confortabil sa-si vanture simbolurile credintei lui prin fata ta sau sa te atinga cu ele?
Adica un mic idol la gat - si stim ce spune Biblia despre idolii paganilor, ar fi ok pentru tine?
Sau ai fi intr-un spital iar asistenta neprotestanta n-ar pierde nici un prilej de a-si promova crezul cu toate ca stie ca esti de alta credinta si nu te intereseaza asta, crezi ca asta ar fi o atitudine profesionala?
|
Dar ce spuneti de musulmanele care poarta hijabul acela non-stop, si sub el pot ascunde o bomba?
Este discriminare religioasa pura cand nu lasi angajatul sa poarte o cruce la gat. Nu cred ca acea cruce deranja chiar asa de mult, mai ales ca se spune ca persoana a purtat-o de foarte mult timp, si nimeni nu i-a avut treaba, in prezent este clar o miscare anti-crestina in lume desi d-voastra nu doriti sa o observati.