Citat:
În prealabil postat de catalin2
Daca poti recunoaste ca s-a terminat, nu are rost sa o mai intoarcem degeaba ca si cum nu am fi inteles. Nu folositi varianta actuala a Bibliei pentru ca de acolo nu reiese deloc ce vreti sa spuneti, nu e vorba niciunde ca ziua de odihna e neaparat sambata. In schimb advenstistii au gasit ceva cu care sa ii amageasca, pacaleasca pe cei care nu stiu foarte multe. Asa ca folosesc editia veche in care "odihna" era tradus peste tot cu "sambata". Asta e chiar argumentul impotriva voastra, neaprata folositi acea editie pentru ca altfel nu aveti cum sa argumentati, deci folositi o pacaleala.
Nu eu am zis ca Biblia sau catehismul e gresit, altcineva. Nu era gresita vechea traducere in totalitate, doar ca in loc de odihna era tradus sambata. De ce nu folositi editia Cornilescu? Pentru ca nici aceea nu va este favorabila. Toata arguemntatia adventista se bazeaza pe schimbarea Bibliei si a sensului pasajelor.
Fals, adventistii au modificat si reinterpretat Sfanta Scriptura doar ca sa corespunda invataturii lor. Cum s-a vazut recurg si la pacaleli lingvistice.
Corect, asta am scris si eu ca sambata=sabat=odihna. Dar adventistii se folosesc de o confuzie lingvistica pentru ca sugera altceva.
Stim ca si dintre ortodocsi vor fi, pentru ca scrie ca si din cei alesi (din Biserica lui Hristos, adica ortodocsi) vor cadea. Sa speram ca si unii dintre eterodocsi vor veni la adevar, exista o profetie in sensul asta. Ca altfel tot aia e pentru ei.
In alta ordine de idei scrie ca trebuie sa deosebim duhurile, adica minunile divine de cele de la vrajmasul. Nu scrie ca nu vor fi minuni deloc, la adventisti (si alte culte) nu exista nimic, nici macar nu au ce sa deosebeasca.
In concluzie, decat sa continuam degeaba cu bla-bla-bla-uri (filozofia protestanta, adeventista in acest caz), nu e mai usor sa iti dai seama ca s-a terminat? Chiar advenstistii isi aduc contraarguemntul, prin folosirea acelei confuzii intre odihna si sambata, pentru ca nu au altceva.
|
Întreaga postare te-ai legat de "
păcăleala lingvistică" de parcă vechea Biblie ortodoxă a fost o păcăleală pentru păcăliți. Ești dispus să-ți calci în picioare propria Biblie doar ca să se potrivească prejudecății tale? Ei bine află că nu a fost o păcăleală! Dumnezeu
S-a odihnit,
a binecuvântat și
a sfințit ziua a șaptea de la Creațiune. El nu S-a odihnit, nu a binecuvântat și nu a sfințit întâia zi a Creației. Apoi, la Sinai prin porunca a IV-a din Decalog confirmă că sabatul (sâmbăta) este aceeași zi a șaptea din ciclul săptămânal ca la Creație. Evreii o contabilizează cu scrupulozitate până în pragul dintre ere: este aceeași de la Creație, aceeași de la Sinai, aceeași al cărui Domn se autotintitulează Hristos și astfel ajunge până la noi în ciuda schimbărilor de calendar. Este aceeași zi a șaptea numită în peste 100 de limbi ale pământenilor după ebraicul Sabat. Halal "
păcăleală lingvistică"! Până și diavolul râde în hohote de "păcăleală" și de păcăliți!