Citat:
În prealabil postat de Mirela0110
oricum, eu pentru copiii mei vreau tot ce e mai bun, cu siguranta orice mama ar vrea, si sa nu aiba parte de dificultati de nici un fel, sa aiba mancarica buna si sanatoasa, sa aiba hainute curate, sa mearga la gradinita, scoala, liceu, facultate ... sa nu se simta inferiorizati din nici un punct de vedere ... in romania e greu cu serviciile, dar nu imposibil de gasit unul bun ... mergem cu Dumnezeu inainte ..
|
Să-ți dea Dumnezeu înțelepciunea de a le oferi ceea ce este cu adevărat cel mai bun. Am admirație pentru mamele care în ziua de azi, în condițiile vieții moderne mai fac 3 copii (sau mai mulți). Însă dificultățile pe care le-ar avea în viață nu sunt neapărat rele. Cred că, din contră, sunt stimulative. Viața lipsită de greutăți nu e cea mai bună viață. Generații întregi de părinți au dorit „o viață mai bună” pentru copiii lor, iar consecința o trăim astăzi, când comoditatea și traiul bun au ajuns idealurile lumii actuale. E o lume egoistă, individualistă, lipsită de comunicare reală, indiferentă la necazurile altora.
În lumea săracă și proastă a satului era mai multă dragoste . Nu vreau să idealizez; erau și destule rele, însă oamenii se cunoșteau între ei, se bucurau să vadă fețele altora; cel puțin așa îmi amintesc eu oamenii din satele bunicilor mei. Însă viața era grea, într-adevăr, pământul tot mai puțin pe măsură ce copiii se înmulțeau, așa că cei mai mulți au trebuit să plece. Au câștigat un trai mai bun, dar au pierdut o viață mai curată.