Să treci prin filtrul minții ceea ce auzi, dar și prin filtrul inimii...să cercetezi și pe cel despre se aduc acuze nu numai pe cel care le aduce.
Filmele documentare le-am vazut sau audiat pe aproape toate !
Mersi oricum pentru linkurile postate,voi citi si cartea in viitor !!!
Pana in final, imi voi face o parere sper ,cat mai obiectiva, asupra tuturor aspectelor delicate sau disputate !!!
Sunt uimit, ca ai avut sansa sa primesti binecuvantare de la parintele Arsenie Papacioc,si te felicit pt asta !
Insa totusi, dincolo de toate aspectele,dincolo de cinstea si respectul purtate acestor mari parinti duhovnicesti, trebuie sa pastram o dreapta masura,si sa nu ne facem fetisuri si idoli din ei intr-un mod deplasat !
Cu toate, ca datorita slabiciunii noastre omenesti,avem nevoie sa ne raportam foarte strans la aproapele nostru, la seamanul nostru, OM , noi trebuie sa stam de veghe,pentru a nu esua in idolatrie,si pentru a ne coordona raportul pe coordonate directe cu Mantuitorul si cu Preamaritul Tata din Ceruri !
Relatia privilegiata, noi trebuie sa o cultivam cu Sfanta Treime (slava ei !) si abia apoi pe locul al n-lea ,daca pot spune asa, cu ceilalti oameni pe care ai pretuim !!!
Acesta e modul ideal, dificil,desigur,de raportare la religios, pe care il vad eu !
Gresesc oare ???
|