View Single Post
Vechi 28.03.2012, 18:22:20
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
ce vreti voi, este exact anularea libertatii de constiinta a individului, prin inocularea lui de la varste fragede.
partea cea mai grava este ca o vreti obligatorie.
Cred ca ar trebui sa meditezi mai mult pe marginea falsului conflict dintre iconoduli si iconoclasti, caci batalia nu se da pe teren legislativ, nici macar in planul ideilor, ci in sufletele noastre.

Citat:
FlaviusM: Existenta unei icoane ortodoxe intr-o clasa a unei scoli de stat incalca aceasta neutralitate, indiferent de religia majoritara a elevilor.
Fals! Demonstrati-mi ca acea icoana incalca principiul neutralitatii Statului, care, atentie, nu el a impus obligativitatea icoanelor pe perete. Atata timp cat programa scolara nu impune ca si obligatoriu pentru toti elevii predarea religiei crestin-ortodoxe, nu puteti spune ca Statul favorizeaza pe ortodocsi. Demonstrati ca acel tablou e obiect de cult! Considerati crucea de pe stema Romaniei o incalcare a neutralitatii Statului sau "crucea rosie" denota ca Ministerul Sanatatii e "crestin"?

Sunteti liber si d-voastra si Dumitru 73 sa dati in judecata Statul roman, asa cum a facut-o "celebrul" domn Moise, daca nu doriti icoane in scoli. Eu voi "lupta pana la ultima picatura de sange", vorba lui Ratiu, pentru ca d-voastra sa nu aveti castig de cauza. Nu tin sa fie icoane in scoli, (eu nu mi-as pune, daca as fi acum elev) ma deranjeaza insa ca vreti cu tot dinadinsul sa le dati jos pe cele existente, invocand motive false (cum ca acestea discrimineaza, influenteaza pe copii, incalca neutralitatea etc).

Last edited by ioanna; 28.03.2012 at 19:03:02.
Reply With Quote