View Single Post
Vechi 08.04.2012, 01:27:47
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Doamne ajută!
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Abstinenta catolica nu e abstinenta, este echivalentul lui "a gusta din fruct, dar a nu plati pentru el".
Nu, categoric nu!
Abstinența catolică este aidoma cu cea ortodoxă. Abstinență=înfrânare. Așa o concep eu.

Am urmărit destul de atent(cred) dialogul dvs cu Andrei și am savurat până și toate virgulele pe care le-ați folosit.

P.S. Eu sunt greco-catolic, dar pentru că n-am găsit în profil acest status, am preferat să nu mă prezint la ”altele...”

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
Am observat, și sper să nu exagerez dacă cer să fie lăsat la latitudinea cititorului să interpreteze, după cum dorește el, cele scrise de mine. Spațiu pentru argumentație există din plin, nu cred că trebuie să-mi fie înlocuite cuvintele proprii cu cele ale cititorului. Alți cititori au "ochelari" proprii de lectură, cred că trebuie respectați atât ei, cât și autorul articolului. Mulțumesc.
Am învățat că dorințele mele nu mă ajută să mă ”zidesc” după Voia lui Dumnezeu, așadar nu după dorința mea voi interpreta argumentele dvs, ci după sensul folosirii lor conform Voii lui Dumnezeu, transmisă și nouă prin Duhul Sfânt.

Argumentele pe care le-ați prezentat, de fapt s-au infiltrat insidios în subconștientul dvs chiar dacă le-ați preluat din surse de încredere. De ce le-ați adoptat? Pentru că sunt permisive cu înfrânarea; asta considerând că nu v-ați contrazis din ”duh de ceartă”.

Cuvintele ”de specialitate” pe care le folosiți sunt cât se poate de perfide deoarece sinonimele lor sunt la fel de imorale ca și scopul urmărit; dacă într-adevăr scopul ar fi programarea, conceperea sarcinii(și nu evitarea ei), atunci actul de ”conjugare” s-ar desfășura numai în perioada fertilă.

”Reglarea naturală a concepției” este reglată natural din vecii vecilor și nu trebuie studiată; de ce ar trebui să studiez băgarea găleții în fântână, dar să nu cumva să scot apă?????

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
M-as bucura sa citesc o explicatie despre scopul pentru care Dumnezeu a lasat ca ritmurile corpului femeii sa fie asa cum le stim. Aceasta explicatie lipseste din mesajul tau, AlinB.
Dumnezeu i-a dat femeii să fie fertilă, adică i s-a dat ovulația.
Dacă nu a fost fecundată, atunci se demarează o nouă ovulație prin curățarea ”patului” germinativ din uter(menstruația) și înlocuirea lui cu unul nou.
Eu personal cred că Dumnezeu i-a dat femeii câte o ovulație la fiecare ciclu astral pentru ca tot omul ce se naște din femeie să se raporteze la un anumit sector din Împărăția lui Dumnezeu.

Lăudat fie Isus!

Last edited by Demetrius; 08.04.2012 at 02:16:39.
Reply With Quote