View Single Post
Vechi 09.04.2012, 17:56:18
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
Problema distinctiei dintre pacate usor / greu de iertat mă depășește, îmi declin competența.
Povara unui avort atarna extrem de greu pe crucea conjugala. Ce sa mai spunem cand e vorba de mai multe? Cu alte cuvinte, e ca in Codul Penal: poti primi un avertisment sau o amenda usoara, sau poti face ani grei de inchisoare. Gravitatea faptei determina fermitatea pedepsei.

Citat:
În prealabil postat de andreicosmovici Vezi mesajul
Ce inseamna ca "nu s-au fript inca"? La ce te referi?
Dumnezeu ne-a dat copii frumosi si sanatosi pentru ca asa a vrut El, nu fiindca ne-am propus sau programat noi. Dupa mintea noastra de atunci, eram incredintati ca ne incadram intr-o perioada non-fertila. Probabil pentru o siguranta de cel putin 80%, femeia trebuie sa aiba ciclurile foarte regulate, ca a unui ceas elvetian. Din motive binecuvantate de Dumnezeu, la noi nu s-a intamplat asa, fie ca era vorba de stari emotionale, fie de schimbare de clima, fie din "exceptia care confirma regula". Sau poate nici noi n-am luat foarte in serios niciodata limita extrema a calendarului in tineretile noastre. Exact nu mai tin minte ca a trecut mult timp de-atunci... Dar asa cum vad eu lucrurile, chiar daca exista "studii foarte bine puse la punct", intotdeauna va fi un "ceva" prin care Dumnezeu sa ne ajute sa nu facem prostii prea mari in naivitatea noastra.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote