View Single Post
Vechi 16.04.2012, 11:54:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul

Metoda pe care o ”propovăduiți” are meteahna de a menține omul la nivelul maximal de om și nu de a-l stimula să se depășească, să se mântuiască; (...) Am citit un dicton superb: ”Dacă gândești ca un om, dacă vorbești ca un om, dacă te comporți ca un om și iubești ca un om, nu ești decât om.”(aprox)
Îmi pare că faceți o confuzie aici, de parcă mântuirea ar fi ceva pentru îngeri și nu pentru oameni. Nu, îngerii nu se mântuiesc, ei s-au mântuit de mult, s-au ales apele, acolo, sus. Ceea ce se joacă acum, este mântuirea noastră. Eu sper să fiu om, nu îmi propun să îmi depășesc condiția în care m-a creat Dumnezeu. Și, ca om, sper să mă mântuiesc.

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
BOR planifică mântuirea (fără calendar).
Prin urmare, cum procedează ortodocșii, astfel încât sporul natural al familiilor este negativ ? Înțeleg din acest topic că, după un copil sau cel mult doi, ei aleg abstinența completă și definitivă, potrivit preceptelor Bisericii lor, astfel încât cuplurile căsătorite încetează de a mai avea legătură trupească vreodată ?
Sau, de fapt, una spun preoții lor la omilie și alta șușotesc penitenților la spovadă ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote