View Single Post
Vechi 16.04.2012, 22:26:11
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoradoi Vezi mesajul
Ovidiu b,e pangarul manastirii ,nu pangarul maicutelor..."personalul" de la Mrea Prislop(si de oriunde),aduce "marfa" la micul pangar,din N surse,nicidecum sa iasa ceva din propriile lor miini...
Așa este ... a fost doar un mod de a spune.

Citat:
La Prislop nu poti pleca de la Mormint nici macar cu o biata pietricica de marmura ,caci e tare bine pazita de vietuitoarele care stau de staja la Mormint ,mai ceva ca la Kremlin.La Kremlin,la mumia lui Lenin stateau soldatii cu kalasnicovu',insa crede-ma,ingrijitoarele mormintului,pr Arsenie Boca au ceva mult mai "puternic" decit kalasnicovu' rusilor,au "bogatia" cuvintelor,si daca cumva ai facut greseala sa le rogi sa te lase sa iei 2 pietricele pt cineva de-acas,bolnav,iti trage o salva de artilerie grea de-ti piere orice speranta...si ,doar pietricele sint aduse cu camionu' de un crestin care detine in apropiere o ditai cariera de marmura...
Și dacă cineva deține o carieră de piatră nouă ni se cuvine să prădăm mormântul? Dacă toți care trec pe la mormânt (zeci, sute de oameni pe zi) și iau 2-3 pietricele ar rămâne mormântul fără, iar cel cu cariera de piatră ar trebui să fie la dispoziția nostră. Bună logica numai că eu unul nu sunt de acord cu ea.

Citat:
..personal,nu ma omor dupa suveniruri....
Ar fi fost mult mai bine să te omori după suveniruri, decât să te omori după neplăcerile și judecățile astea nefondate. Orice exemplu mi-ai aduce nu stă în picioare atâta timp cât tu vrei să te declari o creștină ortodoxă practicantă. Sper că am fost destul de clar.

Am o întrebare - în afară de partea asta a neplăcerilor de la mănpstire pe care văd că o scoți în evidență (făcând concuenșă chiar și televiziunilor) ... ceva frumos de acolo nu ne poți mărturisi? Sau ai doar cu asta ai rămas în urma perelinajului de la Prislop?

Citat:
..personal,nu ma omor dupa suveniruri,insa mi se pare nefiresc sa fii 'admonestat" doar pt simplul fapt ca vrei o ..pietricica...femeia pe care am vazut-o lacrimind la Mormint a plecat tare mihnita,nu pentru ca nu-si insusise pietricelele care-i puteau aduce (sau nu) alinarea,ci pentru modul cum fusese tratata durerea ei(13 sept 2010),si asta unde? Intr-o Manastire!Unde? la Prslop!..si parintele ,sfintul nostru parinte Arsenie ,tace!Si..nu-i in firea lui...sa taca.Din cite stiu....
Si exemplele pot continua...de pe la ..Prislop ,sau de aiurea.E absurd ca dimineata sa cazi in genunchi si sa spui smerit(poate) :Tatal nostru,sau o alta rugaciune,ca mai apoi,pe parcursul intregii zile ,sa te porti ca un salbatic!..
Măi, cât se mai pot văita oamenii de cum sunt primiți pe la mănăstiri - de parcă ar trebui să li se pună covor roșu cînd intră în mănăstire...păi dacă asta e regula acolo, gata nu mai comentăm - tu când mergi în vizită la cineva faci ce vrei sau ce ți se permite să faci? Ce s-ar întâmpla dacă la mănăstiri sau în biserici s-ar permite lucrurile după placul oamenilor? Îți dai seama ce haos ar fi? Ia oprește-te un minut din judecățile astea lumești. Ia pune-te tu în locul maicuțelor... ai stat să te gândești că ele fac ascultare?...ai stat să te gândești că nu sunt niște sfinte (sau cine știe poate sunt și de asta nu le înțelegem la fel cum și părintele nu a fost înțeles de mulți, chiar și din rândul bisericii)? Chiar părintele spunea: "Iisus nu a avut nici un păcat și, cu toate acestea, ce puțini l-au ascultat!"...ai stat să te gândești oare prin ce trec ele acolo zilnic cu sute de oameni care deobicei își văd doar interesul propiu și nimic mai mult...ai stat să de gândești că poate asta a meritat doamna căreia nu i s-a îndeplinit dorința?...ai stat să te gâdești că poate a fost încercare pe care din păcate ea nu a trecut-o plecând de acolo mâhnită.

Vai cât de ușor ne vătămăm. Suntem atât de sensibili și atât de "drepți" încât nouă ni se cuvine totul. Aș putea să continui, dar mă opresc. Noi oamenii suntem orbiți de interesul nostru - și dacă ni se atrage atenția că nu avem voie să facem un lucru - strâmbăm imediat din nas. Vai nouă cică "credicioșilor". Păi asta înseamnă să fii creștin? Să te superi la cea mai mică adiere de vânt? Asta ne-a lăsat ca pildă Mântuitorul și sfinții părinți?

Citat:
...si inca ceva,nu devenim sfinti daca achizitionam ceva de la pangarul unei Manastiri si/sau Biserici,asa cum nu devenim salbatici daca traversam padurea......
Îmsă putem deveni sălbatici din mândria care nu ne slăbește nici măcar când intrăm într-o mănăstire sau biserică. Mândrie și lipsă de smerenie...dar nouă ni se cuvine totul și ce cele mai multe ori ne vedem doar propiul interes și nimic mai mult.

Last edited by ovidiu b.; 17.04.2012 at 12:43:51.
Reply With Quote