View Single Post
Vechi 18.04.2012, 13:57:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihaela19 Vezi mesajul
Ce conteaza mai mult: tinuta femeii sau ce are in suflet, ce simte? Nu e mai importanta credinta in Bunul Dumnezeu si ceea ce simtim cu adevarat decat ... tinuta???
Dar de ce creați dv această antinomie, în care se presupune că aspectul exterior e într-un anume fel, iar cel interior e în altul ?
O punere a problemei asemănătoare am întâlnit-o atunci când vine vorba despre forma credinței (adică ritualuri) versus fondul credinței.
Dar e o punere a problemei, după părerea mea (nu mi-o luați în nume de rău) pur și simplu sucită. Pentru mine, fond și formă sunt în deplină unitate. Faptul, indiscutabil, că există un primat al fondului, în cazul topicului acesta un primat a "ceea ce are în suflet" versus "ținuta afișată" nu înseamnă că forma ("ținuta afișată") nu ar conta, ci că a doua urmează primeia așa cum coada unui zmeu urmează zmeul însuși. Atunci când zmeul este sus în zbor, aproape de Cer, atunci în acord cu această situare se află și coada lui. Cei care au urcat mai mult pe drumul spiritual, bărbați și femei, putem fi siguri că vor avea o ținută adecvată. Iar cei care au o ținută neadecvată sunt cei care fie nu sunt ei înșiși bine poziționați pe drumul urcușului pe Munte, fie au făcut abia primii pași și încă nu au auzit limpede răspunsul lui Dumnezeu la credința și rugăciunile din inima lor: când îl vor auzi, atunci se vor îmbrăca nu așa cum le place lor, ci așa cum Îi place Lui.

Eu nu cred că Maica Domnului, dacă ar fi printre noi astăzi, ar purta minijup. Nici nu cred că s-ar afișa sâmbătă la sinagogă la buricul gol, eventual având un tatuaj sub el: "God inside!". Mai degrabă îmi închipui că ar veni îmbrăcată nu cu același stil din icoane, dar cu aceeași decență. Probabil că ar veni cu fustă: greu de spus dacă midi sau maxi, dar în niciun caz cu coapsele la vedere. Capul i-ar fi acoperit cu o pălărioară. Așa îmi imaginez, dar pesemne că imaginația nu îmi e suficient de luxuriantă (sau luxurioasă, nu știu).

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote