Citat:
În prealabil postat de mbarboi
Vezi ca tu citesti din postarile mele numai ce iti convine tie !
Am spus ca am citit cartea in 2002-2003 si am ramas cu sechele din cauza ei ...
Eu unul as arunca'o pe foc ... O completa ratacire careia ii cad des prada tinerii !
Daca tu vrei sa crezi ca parintele era sfant e treaba ta !
Da nu e dreptul tau sa impui altora ... lucrul acesta !
|
Fiecare avem dreptul la propia părere. Am rugămintea să vii cu argumente fondate pe viitor.
Citat:
Si da ! au legatura cartile "Despre Vise si Vedenii"/"Inselarea de sine" cu cazul acesta, pt ca in ele se vorbeste despre falsi evlaviosi povatuitori, despre mandrie, despre slava-desarta, despre pareri gresite, despre minuni mincinoase, despre vedenii mincinoase, despre calugari care si-au pierdut si viata din cauza vedeniilor mincinoase,
despre motivele neputreziirii si despre adevaratele moaste,
despre ascultarea la modul de om normal de Biserica,
despre prea multa postire ....
|
Părintele Cleopa era în relații foarte bune cu părintele Arsenie Boca. Părintele Arsenie a trmis foarte mulți tineri pentru a susține mănăstirile din Moldova.
Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca
Sunt atâția preoți sau călugări (unii din ei încă în viață) care sub îndrumarea părintelui Arsenie Boca au urmat această cale. Mulți dintre ei au depus mărturii în acest sens - dar atenție aceste mărturii sunt înregistrate video și apoi chiar difuzate pe diferite posturi TV.
http://www.youtube.com/watch?v=bCRUS...feature=relmfu
Citat:
Cea ce tu nu recunosti esti ca tu pentru ca tii la parintele Arsenie esti gata sa ii iei apararea prin orice mijloc, chiar daca s-ar putea sa gresesti .
|
Iau apărararea unui mare duhovnic căruia simt că îi datorez cinste. Am confirmarea directă a multor duhovnici (adică am discutat cu ei) care l-au cunoscut și care afirmă că a fost un om a lui Dumnezeu. Este suficient să mergi la Prislop și să te convingi că este mănăstirea este tranzitată zilnic (idiferent de zi, anotimp sau condiții meteo) de zeci/sute de oameni care vin să se roage la mormântul părintelui.
Ieri am fost la Prislop cu un sobor de 3 preoți (unul dintre ei fiind chiar protopop)... O măicuță de la mormânt ne-a povestit și ultima minune de la mormântul părintelui: o femeie care a venit în cârje la mormânt a plecat pe picioarele ei de acolo (femeia este din București).
Eu îți recomand să mergi o dată acolo și să vorbești cu părintele Nifon care slujeșete la mănăstirea Prislop și care l-a cunoscut pe părintele Arsenie. E suficient să stai 5 minute cu el de vorbă ca să te convingi cine a fost părintele Arsenie Boca.
Citat:
Fii cu pace !
Nu ma astept sa te vindeci prea devreme de boala asta si probabil ca imi vei zice din nou trunchiat ... daca-i asa sa stii ca trunchiate sunt raspunsurile tale .... pt ca nu vrei sa acepti nici cea mai mica injosire !
|
Te rog detașază-te și nu lua nimic personal aici. Noi vorbim despre personalitatea unui mare duhovnic și denigrarea ei de niște susținători care nu au dovezi fondate. De unde până unde eu fac obiectul acestui subiect - deci de unde ideea "că eu nu vreau să aceept nici o înjosire"...din nou lipsit de logică.
Citat:
Si eu gresesc ... toata lumea mai greseste ... e lucru omenesc ...
|
Fiecare greșim. Dumnezeu să ne ierte.